Niska cena izrade i održavanja sajtova

​MTS banka iskustvo nakon 5 meseci korišćenja – Račun plus

MTS banka od 2016. godine postoji a kako sam poučen negativnim iskustvom kod otvaranja računa u Telenor banci pre nekoliko godina i to tek nakon što je banka formirana, shvatio sam da treba sačekati malo vremena da se stvari u novoformiranoj banci srede i greške isprave pa tek onda otvoriti račun.

Kod otvaranja računa u MTS banci sam sačekao nekih godinu i više dana da bih nakon što su se stvari i razni problemi koji se u početku dešavaju sredili otvorio tekući račun – Račun plus. Motiv za otvaranje tekućeg računa u MTS banci je bio taj što sam održavanje računa u Komercijalnoj banci plaćao 200 dinara sa netbankingom i SMS obaveštenjima a kad sam aktivirao mobilnu aplikaciju, održavanje računa je u Komercijalnoj banci poskupelo na 300 dinara mesečno (100 dinara mesečno se posebno naplaćuje mobilna aplikacija)
Sem toga, Komercijalna banka je ukinula plaćanje naloga putem Interneta bez proviziju, uvela 15 dinara po nalogu za uplatu putem Interneta pa je samim tim ukupan mesečni trošak vođenja računa u Komercijalnoj banci porastao. 
Drugi razlog je bio taj što Komercijalna banka nije izdavala kartice za plaćanje putem interneta to jest kartica koja se dobije za podizanje novca sa računa i plaćanje po prodavnicama se ne može koristiti na internetu. Karticu One&Only koju sam naručio u Komercijalnoj banci za internet plaćanja nikada nisam ni dobio iako sam par puta tražio i raspitivao se u Komercijalnoj banci kad će stići – jedini odgovor je bio da je urađena.
Dakle, u novembru ili decembru 2018, otvorio sam račun u Mts banci. Jedini problem se pojavio pri samoj registraciji nakon što se moja internet veza prekinula i posle nisam mogao da nastavim sa aktivacijom računa pa sam poslao sam poruku kontakt podršci putem MTS sajta i odmah na moje iznenađenje se neko (možda i chatbot) se odmah javio i odgovorio da mogu da izbrišu nalog i da mogu da pokrenem ponovo otvaranje računa. To sam učinio i nakon toga sve je bilo bez problema. Otvorio sam račun račun koji ima broj kao broj mog telefona (samo takva opcija i postoji) i nakon potvrde sms-a račun je bio otvoren i ja sam mogao da vidim svoj internet nalog u Mts banci.
Za 2-3 dana je poštar doneo ugovor, to jest kako nisam mogao bio u tom trenutku on je ugovor ostavio u pošti, svratim u poštu potpišem ugovor, pokažem službenici ličnu kartu, ona to proveri upiše i to je bilo sve.
Nakon toga, da bi se napravila kartica treba da se uplati na račun 500 dinara i u roku od mislim 10 dana na kućnu adresu su stigle dve kartice jedna Dina kartica koja je obavezna  za sve banke a druga je Mastercard kartica koja između ostalog ima mogućnost beskontaktnog plaćanja kao i plaćanja putem Interneta. Ovo poslednje mi je bilo dosta korisna stvar zato što više nisam imao potrebu da prebacujem novac na račun u Erste banci i Prepaid poklon karticu, kada nešto treba da platim na internetu.

U Mts banci prvih šest meseci korišćenja usluge Račun plus, nema naplate održavanja računa a nakon toga je održavanje 100 dinara mesečno.

MTS banka ima poslovnice u Beogradu, Novom Sadu i mislim još nekim gradovima ali u Valjevu ne postoji. Međutim novac se Mastercard karticom, bez provizije podiže na bankomatima Poštanske štedionice a kako se navodi na sajtu MTS banke putem Mastercard kartice se može podići i na drugim bankomatima, međutim to nisam isprobao. 
Karticu Dina karticu nisam ni aktivirao jer ne vidim ni jedan jedini razlog zašto bi mi trebale dve kartice, pogotovo što je Dina kartica generaciju iza Mastercard kartice. Dina kartica nema čip, nema beskontaktno plaćanja, mora da se provlači putem magnetne trake, da se potpisuje papirić. Pre nekoliko godina, bankari su govorili kako su kartice sa magnetnom trakom nebezbednije od kartica sa čipom, da bi se od 2019. ponovo izdavale kartice sa magnetnom trakom. Osim toga podizanjem novca putem Dina kartice na drugim bankomatima, plaća se provizija. 

Za Mastercard karticu se može podesiti limit na dnevnom, nedeljnom i mesečnom nivou. Može se uključiti ili isključiti mogućnost korišćenja na internetu, terminalu ili bankomatu kako vam odgovara. 

Kome sam mogao, preporučio sam da otvori račun u Mts banci, pogotovo nekome kome je trebalo plaćanje putem Interneta ili prijem novca iz inostranstva. Račun u Mts banci je dvovalutni, imate poseban deo za dinare, poseban za evro.