Cene 4-pinskog adaptera za telefon

​Skoro sam u Gigatronu kupio slušalice sa mikrofonom koje imaju dva priključka odvojeno za mikrofon i odvojeno za slušalice. Naravno, nisam obratio pažnju da se izlaz od mikrofona ne može uključiti u ulaz za slušalice na telefonu i samim tim sam shvatio da mi je potreban adapter koji će prespojiti stvari onako kako treba da budu. Zato sam pogledao na internetu cene adaptera i začudio sam se koliko je cena adaptera nesrazmerno visoka njegovoj pravoj vrednosti. 
Prvo što sam pronašao je sajt WinWin koji je jedna od vodećih prodavnica tehničke opreme u Srbiji i samim tim cene u winwin-u su povoljne za mnogo stvari. Međutim cena adaptera za slušalice je oko 450 ili više dinara. Lično smatram da je to visoka cena za parče gumene plastike i malo metala koji nije ništa posebno. Pogledao sam dalje i u Gigatronu, cena adaptera za slušalice sa mikrofonom je još veća – oko 500 ili 600 dinara. Na sledećem sajtu na kome sam pogledao, sajt Emi, cena iste te stvari malo drugačija je još veća 800 dinara. 
Počeo sam da se pitam zašto su cene visoke ali onda sam pronašao sajt AV market i na sajtu AV marketa cena tog adaptera je samo oko 140 dinara, apsolutno povoljno. Takođe sam pogledao i na još jednom sajtu gembird.rs se nalazi adapter po ceni od 120 dinara.
Treba voditi računa kod kupovine sitnih tehničkih stvari da cena ne bude nesrazmerno veća nego što je zapravo vrednost tog proizvoda. Prilikom kupovine raznih sitnica povedite računa da na nekom mestu određena stvar ne bude četiri ili pet puta skuplja nego na drugom. Niko ne bi uzeo kutiju cigareta po ceni od 800 dinara i takođe treba pripaziti da se kupuju stvari koje su jeftinije a kupovina na brzinu uvek vodi u gubitke.