Niska cena izrade i održavanja sajtova

Izrada Android aplikacija tutorijal – besplatni kurs

Ako Vas zanima izrada andorid aplikacija, ovde bi trebali početi. Ovde ćete dobiti osnovne informacije kako da napravite Android aplikaciju. Takođe možete naučiti osnove dizajna aplikacija i kako da napravite aplikaciju koja će biti jednostavna za korišćenje.

Za početak biće potrebno da instalirate Android studio i preuzmete poslednje izdanje Android SDK menadžera. Na sledećem linku preuzmite Android Studio za Vaš operativni sistem developer.android.com.

Da bi Android Studio radio bez problema, potrebno je osigurati 4GB ram memorije ili više, a obzirom ga Google konstantno unapređuje programe nakon čega oni zahtevaju više sistemskih resursa, ako planirate da kupite nov računar, dugoročnije rešenje je da u startu ima 8 GB Ram memorije.

Iako je za sve stvari koje se tiču izrade aplikacija i programiranja potrebno znanje engleskog jezika, ipak postoji poneki tutorijal za izradu Android aplikacija na našem jeziku Izrada Android aplikacija

Na nedavno održanom Google I/O 2015 predstavljen je novi sistem učenja na daljinu – Udacity. Ova kompanija pruža mogućnost da pohađate besplatni kurs iz neke od popularnih oblasti IT, između ostalog i besplatni kurs za izradu android aplikacija koji vam omogućuje pristup video tutorijalima. Takođe pored besplatnog postoji i tzv Android developer Nanodegree kurs koji košta $200 mesečno i obuhvata paket pogodnosti, pa ko može sebi da ga priušti, to će mu biti isplativa investicija u razvoj karijere.