Uvek najbolje usluge izrade i održavanja sajtova
Telefon: 064/957-64-82

Izrada sajta besplatno

Ako vam je potrebna izrada sajta besplatno, onda verovatno tražite način da sami napravite svoj sajt.

Ovo je jedna platforma na kojoj možete napraviti sajt besplatno, bez prethodnog znanja

Napravite sajt besplatno

Napravite sajt besplatno

U Srbiji za razliku od većine zemalja u svetu se izrada sajta može dobiti po stvarno niskim cenama ali je činjenica i da su privrednici u Srbiji sposobni da samostalno naprave sajt, pa ako već znate kako se upravlja firmom, sigurno je da uz malo truda i vremena provedenog pred kompjuterom, možete napraviti veoma pristojnu web prezentaciju koristeći program Website builder pri čemu je u pretplatu uključena izrada sajta, domen i hosting. Dakle, ne morate ništa dodatno plaćati jer je sve uključeno u mesečnu pretplatu.

Naravno ako mislite da platite za izradu sajta 100-200€ i kupite posebno domen i hosting, preporuka je zakupiti hosting kod neke domaće firme, koja može garantovati da će vaš sajt raditi poudzano. Garantovano najpovoljniji hosting sa dovoljno prostora za sajt možete pronaći kod firme Dream Hosting iz Beograda, a ako imate imate internet karticu i volite da poslujete sa stranim firmama, možete sajt hostovati sajt i kod hosting firme Hostwinds gde po povoljnoj ceni možete imati neograničen broj sajtova ili neke druge firme po vašem izboru.

Niska cena izrade sajta u Srbiji omogućava bilo kojoj firmi da ima svoju prezentaciju na internetu.

Činjenica je da većina privrednika u Srbiji nema vremena da se upušta u samostalnu izradu sajta, bilo zbog obaveza, bilo to zbog niske cene izrade sajta u Srbiji, zbog koje im se ne isplati da sami prave sajt koji mogu lako da dobiju za male pare.

Kako god odlučili, veoma je bitno da imate pouzdan hosting, jer od toga zavisi kako će vaš sajt ubuduće funkcionisati.

Kome je potrebna izrada sajta besplatno ?

Izrada sajta besplatno podstiče razvoj firme

Izrada sajta besplatno podstiče razvoj firme

Za one koji tek planiraju da započnu sopstveni biznis i još uvek imaju dovoljno vremena da se posvete samostalnoj izradi sajta, mogu sebi napraviti sajt besplatno.

Na internetu postoji nekoliko web aplikacija koje omogućuju svakom da bez znanja, napravi svoj sajt.

Zakupite domen za sajt

Ukoliko želite da imate koristi od besplatne izrade sajta, a da kasnije zbog toga nemate štete (reći ćemo Vam i zašto) onda Vam preporučujemo da za svoj sajt registrujete domen.

Domen je ime Vašeg sajta koje može biti naziv firme, proizvoda ili skraćenica…. zapravo bilo šta što se Vama sviđa. Ukoliko imate platnu karticu za plaćanje preko interneta, možete registrovati domen kod nekog velikog registra – ako znate engleski – preporuka je Namesilo.com zbog niske cene domena koje su mnogo jeftinije nego kod domaćih firmi.

Pod uslovom da je domen slobodan, tj. da ga neko drugi nije registrovao pre Vas, za nekih 510 eura godišnje, registrovaćete željeni domen na godinu (ili više u zavisnosti od Vaših želja), s tim što ga uvek možete produživati pre isteka, tako da može da traje beskonačno.

Zašto je dobro da registrujete domen?

Obavezno registrujte svoj domen

Obavezno registrujte svoj domen

Na internetu možete pronaći web aplikacije, gde možete besplatno napraviti sajt.

U par koraka, Vaš sajt će biti dostupan kad neko kuca adresu sajta u browseru. Postoji više besplatnih aplikacija za izradu sajta i svi Vam nude da dobijete besplatni poddomen kao što bi bilo vassajt.webs.com ili vassajt.weebly.com i tako dalje.

Zašto ovo postavljanje sajta na tuđem poddomenu, dugoročno nije dobro?

Ako napravite sajt na tuđem poddomenu, prijavite sajt na Google i pod on vremenom dobija sve bolju poziciju na internetu u rezultatima pretrage (na primer, došao je na prvo mesto), Vaši saradnici znaju adresu sajta, pa čak i odštampate vizit karte sa tom adresom, niko Vam ne garantuje da firma preko koje ste napravili besplatan sajt, neće ubaciti reklame na vaš sajt ili vam čak ugasiti sajt, jer je sajt na njihovom poddomenu i mogu sa njim da rade šta im je volja, što su naravno i napisali u uslovima korišćenja usluge koje niko i ne čita.

Ali kad sami registrujete svoj domen, Vi ste VLASNIK domena i možete da ga usmeravate na bilo koju hosting IP adresu. Ako bi web aplikacija počela da ubacuje reklame i slično, bez problema možete preusmeriti DNS servere domena na drugu aplikaciju i Vaš sajt će nesmetano da funkcioniše.

 

Platforma za besplatnu izradu sajta

Web aplikacija Website.com Vam dozvoljava da u izuzetno povoljnoj varijanti sa niskom mesečnom pretplatom sastavite svoj sajt jednostavno i bez bilo kakvog znanja, samo dodate tekst i slike i to je to. Naravno, nude i besplatnu varijantu ali ona ima mnogo ograničenja, pa je zato bolje odmah uzeti PERSONAL ili BUSINESS paket jer sa 3-5$ mesečno dobijate odmah svoj sajt bez potrebe da plaćate nekog za izradu sajta. Naravno, na tom sajtu ćete, sa malo uloženog novca videti kako će vam posao ići i ako vam je kasnije potrebno možete povećati paket ili čak naručiti i izradu većeg sajta.

 

Takođe, na Youtube imate tutorijale kako da napravite sajt preko Weebly aplikacije.

Za 10 eura godišnje, ne isplati se rizikovati da Vaš sajt izgubi poziciju na Google pa onda morate sve da radite iz početka.

Ukoliko imate pitanja, ostavite komentar i potrudićemo se u najkraćem roku da dobijete adekvatan odgovor.