Niska cena izrade i održavanja sajtova

Kako blokirati neželjene SMS poruke

Ukoliko ste kupovali robu u nekoj prodavnici i ukoliko je neko od prodavaca tražio broj telefona nedugo nakon toga ste počeli dobijati reklamne promotivne SMS poruke. To zna da bude dosadno i često nepotrebno, često vas mogu probuditi usred noći u bilo koje doba dana, nedeljom i praznicima. Mnoge firme traže broj telefona kako bi putem reklamnih sms poruka slale oglase sa ciljem da povećaju prodaju ali ukoliko ste pokušali da se odjavite od te SMS poruke često niste bili u mogućnosti. Kako je taj način reklamiranja neprijatan mnogim korisnicima, Google je u verziji Androida 8 dodao varijantu da se blokiraju poruke onih koji ne želite da vidite. Najčešće su to reklame poruke kao što su poruke MTS za promotivne stvari, minute, gigabajte,ili VIP dosadne poruke koje nemate potrebe da gledate. Da bi ste blokirali neželjene SMS poruke kojih ima se više potrebno je da u vašem telefonu, u aplikaciji poruke zadržite prst se na poruci pošiljaoca koji želite da blokirate i pojaviće vam se jedan meni sa opcijama jedan, kružić sa pretrcani znakom koji treba da pritisnete i da blokirate sve poruke od tog pošiljaoca. Ukoliko kasnije budete dobijali poruke od pošiljaoca koga ste blokirali, poruke vam neće stizati, nećete ih videti ali će poruke biti arhivirane i ukoliko želite možete da ih potražite u posebnom delu sa blokiranim porukama.

Na ovaj način Google je pomogao mnogim korisnicima da se reše dosadnih sms marketing kampanja, reklamnih sms poruka koje doskora nije bilo moguće otarasiti se. Na taj način se popravilo korisničko iskustvo takođe.

Ukoliko vas zovu sa nekih brojeva telefona i nude prodaju raznih proizvoda ili usluga takođe na Android telefonu možete blokirati sve te pozivaoce a blokiranje putem Android telefona je korisno i zbog drugog razloga što ta informacija odlazi Google i Google će mnogo bolje prepoznati neželjene pozive. Kompanije koje dosađuju, koji vas bude u bilo koje doba dana, zovu reklamirajući određene proizvode i usluge koje niste ni želeli ni tražili.

Ovo je veoma korisna stvar jer se broj neželjenih poziva u proteklih dve tri godine povećao za 300 procenata i u srbiji kao i mnogim drugim državama sve više kompanija koristi ovaj način telemarketinga, pa dosađuju korisnicima telekom usluga, ljudima koji nikad nisu kupili nikakav proizvod kod njih.

Ako vas ometa ko vas zove, takođe da zadržite prst na njegovom broju telefona i pojaviće vam se opcija da blokirate taj broj telefona. Nakon toga vam telefon sa tog broja više neće zvoniti a broj će biti automatski odbijen.