Krediti za refinansiranje

​Ukoliko ste imali potrebu da podignete neki kredit i ukoliko se kasnije ispostavilo da kredit nije tako povoljan kao što vam se činilo na prvi pogled ili ukoliko su se uslovi kredita kao kamatna stopa i drugi troškovi povećali verovatno razmišljate da nađete neki kredit za refinansiranje. 
Krediti za refinansiranje imaju namenu da vam pomognu da izađete iz nepovoljne finansijske situacije na taj način što će vam neka druga banka omogućiti da izmirite obaveze prema banci u kojoj ste podigli kredit kako bi ste otplaćivali kredit sa povoljnijom kamatnom stopom i na taj način uštedeli novac koji bi ste potrošili na troškove vraćanje duga. 
Krediti za refinansiranje samim tim mogu da se podignu u raznim bankama u Srbiji i koliko su banke različite što se tiče troškova kreditiranja govori činjenica da postoje banke koje su povoljne i postoje one koje su nepovoljne. Sve to zavisi od trenutne poslovne politike banke i od toga na kakve vrste poslovanja je banka usmerena. One banke koje imaju za prioritet poslovne korisnike će najčešće dati ne povoljnije uslove privatnim korisnicima i obrnuto iz tog razloga je potrebno pronaći najbolju banku koja će omogućiti da izmirite svoje prethodno dugovanje i na lakši i jeftiniji način otplatite Vaš kredit.