Niska cena izrade i održavanja sajtova

Najpovoljniji prepaid internet paketi poređenje cena svih operatera

Ako tražite pripejd internet u Srbiji po najpovoljnijim cenama onda slobodno možete preskočiti standardnu ponudu prepaid interneta svih domaćih operatera i prepaid internet potražiti u dodatnim opcijama standardnih (pozivnih) prepaid paketa.

Stvar sa cenom klasičnog prepaid interneta je veoma jednostavna: operaterima nije cilj da vi dobijete povoljan prepaid internet nego da vam pokažu koliko je velika razlika između prepaid i postpaid interneta i navedu vas da zaključite ugovor o postpaid internetu, po mogućnosti na 24 meseca i ako se vi pronalazite u tome onda su ispunili svoju misiju 🙂 Ipak, ukoliko želite da koristite pripejd internet po potrebi, ne želite da se obavezujete ugovorom, onda treba da razmotrite ponude koji se nalaze u okviru standardnih prepaid kartica gde se internet aktivira po potrebi kao dodatak.

Globaltel prepaid internet

Mogu navesti da je trenutno Globaltel prepaid internet najpovoljniji u smislu dužine trajanja internet dodatka u odnosu na ukupnu cenu. U Globaltelu za 300 RSD možete aktivirati 5 GB interneta koji možete koristiti tokom perioda od 30 dana. Ukoliko internet niste potrošili a pre isteka tog perioda, recimo 29. dana uplatite kredit i aktivirate novi internet paket, sav neiskorišćeni sadržaj će biti sabran i prenet u naredni mesec. Ukoliko se od vaše potrebe za prepaid internetom veće, možete aktivirati Globaltel prepaid internet od 5GB više puta u toku meseca, a da bi ste lakše mogli uporediti cene Globaltel interneta sa cenama postpaid interneta drugih operatera, sledi poređenje:

5GB interneta / 30 dana = 300 dinara
10GB interneta / 30 dana = 600 dinara
15GB interneta / 30 dana = 900 dinara

Kao što vidite, Globaltel prepaid internet je za planiranu mesečnu potrošnju od 5GB, 10GB ili 15GB povoljniji od postpaid internet paketa sa sličnom količinom gigabajta u postpaid paketima bez ugovorne obaveze.

VIP A1 prepaid internet dodaci

Ako vam internet treba na par dana ili samo jedan dan, trebalo bi da koristite VIP pripejd karticu i u meniju *123# pronaći stavku dodaci i aktivirati VIP internet. Moram napomenuti da možda nećete u osnovnom meniju videti celokupnu ponudu ( već neke manje povoljne ponude) i treba iz prvog prikazanog menija na *123# da odgovorite sa 0 kako bi ste ušli u osnovni meni.

VIP prepaid internet je isplativiji ukoliko vam je potrebna veća količina interneta tj, ako trošite 6GB mobilnog interneta nedeljno što bi na mesečnom nivou (28 dana) bilo 24GB. Ovo pišem iz razloga što se u slučaju veće potrebe za internetom, mnogo više isplati 4 puta mesečno aktivirati dodatak od 6GB/ 7 dana koji košta 300, tj izađe ukupno 1200 dinara mesečno nego izabrati dodatak koji sadrži 10GB interneta i traje 30 dana a košta oko 1000 dinara. Inače VIP šalje reklamne poruke – Aktiviraj čak 10 GB na 30 dana za samo 990 dinara – ignorisati!

Dakle, u VIP-u, možete imati prepaid internet količine 6GB u trajanju od 7 dana po ceni od 300 dinara.

Na ovu količinu interneta i u ovoj kombinaciji gde svake nedelje aktivirate dodatak od 6 GB, prosečna cena po GB je malo niža, tj za 1200 dinara mesečno dobijete 4GB više nego na Globaltelu a mislim da ne postoji mogućnost prenosa preostalih GB u narednu nedelju. Razume se, cena od ukupno 1200 dinara mesečno za mobilni internet od 24GB nije mala i isplati se jedino ako vam internet treba na par meseci i ne želite da se obavežete ugovorom na 24 meseca.

Prednost VIP prepaid interneta se ogleda i u dodacima za Facebook (100din / 30dana), Viber ili WhatsApp pa će tako za 100 dinara mesečno tarifni dodatak Facebook obuhvatiti sav saobraćaj na Facebook sajtu čime ćete sprečiti da vam se prepaid internet dodatak od 6GB troši na video ili slike sa Facebooka. Ušteda podataka korišćenjem Facebook dodatka može biti i preko 10 GB mesečno.

Telenor prepaid internet dodaci

Telenor internet takođe je isplativ jedino u okviru standardnog pripejd paketa i isplativije je aktivirati Telenor Klik od 10 GB u trajanju od 30 dana po ceni od 1000 dinara. Trajanje Telenor Klik dodatka važi do isteka poslednjeg aktiviranog Klik dodatka što znači da, ako imate, nepotrošene gigabajte iz prve aktivacije možete preneti u naredni mesec aktivacijom čak i najmanjeg Klik dodatka za oko 200 din.

U Telenor prapaid paketima je moguće i uslovno rečeno besplatno korišćenje interneta za 2 aplikacije po izboru: Facebook, WhatsApp, Viber. Ovu opciju aktivirate preko portala Moj telenor ili aplikacije i omogućuje vam uštedu interneta iz paketa. Ipak imajte u vidu da ovo nije uvek besplatno pa u slučaju Facebooka aktiviran dodatak se odnosi samo na standardnu Facebook aplikaciju (ne i za Facebook Lite) kao i za Messenger aplikaciju ali ne za pozive. Internet će takođe biti naplaćen i onima koji koriste Facebook putem browsera na telefonu (sem aplikacije Facebook browser) kao i za pristup Facebooku putem kompjutera. Pristup Facebooku putem Facebook Lite aplikacije, pozivi putem Messenger aplikacije, pristup Facebooku putem browsera na telefonu ili kompjuteru, nije obuhvaćen dodatkom i biće naplaćen iz standardnog paketa.

VIP Facebook dodatak je daleko bolja opcija

Povoljna opcija za Telenor prepaid internet ako vam treba više od 10 GB mesečno je kupovina Telenor turističkog paketa. Po ceni od 550 dinara u Telenoru možete kupiti turistički paket koji sadrži 10GB interneta koji traje oko 15 dana, što bi na mesečnom nivou bilo 20GB po ceni od 1100 dinara. Jedina mana je što na svakih dve nedelje morate kupiti i aktivirati novu karticu ali ako vam je lakše, možete odjednom uzeti 3-4 kartice pa ih aktivirati po potrebi. Da napomenem da je i u okviru ovog paketa moguće iz menija aktivirati dodatni internet ali njegova cena na mesečnom nivou je jednaka ceni Telenor klik dodatka pa je za veću količinu interneta po nižoj ceni isplativije svaki put aktivirati nove kartice.

Telenor turistički paket
10GB/15 dana = 550 dinara
20GB/30 dana = 1100 dinara (aktivirate novu karticu na svakih 15 dana)

Mts prepaid internet dodaci

Kod Mts je stvar ista kao i kod drugih operatera, zvanični prepaid internet je nepovoljniji u poređenju sa aktiviranjem Mts internet dodataka. Do Mts prepaid interneta je najpovoljnije doći dopunom kredita. Po tome se Mts razlikuje od drugih operatera i to je velika prednost.

U Mts svakom dopunom kredita dobijate određenu količinu gigabajta:
200 – 400 din = 1GB
400-600 din = 4GB
Preko 600 dinara = 20GB

Sa 4 dopune kredita mesečno, na svakih 7 dana možete imati određenu količinu interneta a kredit koji je uplaćen, ako ne trošite na pozive ili poruke, takođe možete iskoristiti da dokupite još gigabajta. S obzirom da je cilj ove objave pronalaženje najpovoljnijeg prepaid interneta, sledeći prikaz odnosi se na varijantu kad bi ste celokupan uplaćen iznos prepaid kredita koristili samo na Mts internet.

Dopunite kredit sa 200 dinara i dobijete 1GB koji traje (naravno ako ne potrošite) 7 dana. Kad treba da istekne aktivirate internet dodatak od 1GB/ 7 dana za 200 dinara. Mesečno 2 puta uplatite po 200 dinara i 2 puta kupite internet dodatak 1GB/7 dana. Tako imate 4GB prepaid interneta mesečno (28 dana) za 400 dinara, što je povoljnije nego da plaćate postpaid internet paket surf 5GB bez ugovorne obaveze (oko 700 dinara mesečno) ili za nijansu skuplje ako bi isti paket plaćali uz ugovornu obavezu od 24 meseca.

Surf 5GB = 450 din (uz ugovornu obavezu 2 godine)
Prepaid internet 4GB = 400 din (morate aktivirati svakih 7 dana)

Takođe možete dopunjavati i više i dobiti više gigabajta a kad se nakupi kredit, aktivirati internet dodatak na 1GB/dan po ceni od 100 dinara.

Uz Mts prepaid možete kombinovati kako vam odgovara pa tako dopuniti kredit po 600 dinara 2 puta mesečno pri čemu dobijate 40GB interneta za prve dve nedelje a zatim preostali kredit koristiti za aktiviranje dodatka 1GB/dan za 100 din ili 1GB/7 dana za 200 dinara.

Takođe možete dopunjavati kredit 600 dinara svake nedelje i imati 80GB interneta na 28 dana za 2400 dinara. Naravno ovaj iznos je prihvatljiv samo onome kome se vremenski ne isplati potpisivanje ugovora na 2 godine što je pogodno verovatno onima koji mnogo putuju, onima koji ne žive cele godine u Srbiji ili porodicama kojima je Mts internet jedina opcija.

Realna priča je da sa 2400 dinara možete imati veliku količinu interneta, pa čak aktivirati i dodatke za Facebook, društvene mreže pa čak i dodatke za razgovor pa tako da za 2400 dinara možete imati stvarno velik broj GB i minute za razgovore.

Ako bi ste koristili ovakvu kombinaciju onda bi trebalo da imate Zte ili Huawei ruter kakvi se dobijaju u Vipu ili Telenoru uz kućni internet. Možete ga kupiti putem oglasnih sajtova a velika prednost je što osim za internet služi i za telefoniranje jer se pored 4 priključka za LAN kablove nalaze i 2 priključka za fiksni telefon pa tako fiksni aparat možete koristiti za pozive ka svim mrežama tako da više ne morate plaćati pretplatu za fiksni jer za sve možete koristiti ovaj ruter.

Mts prepaid internet se po povoljnoj ceni može se dobiti i kupovinom nove prepaid kartice, pri čemu se dobija 10 GB interneta koji važe 7 dana (+ besplatni minuti u Mts mreži)

Po tom sistemu, kupovinom 4 prepaid kartice i aktiviranjem nove na svakih 7 dana, dobijate 40GB prepaid interneta mesečno za 1200 dinara.