Uvek najbolje usluge izrade i održavanja sajtova
Telefon: 064/957-64-82

Nova ponuda na tržištu mobilnog interneta – MTS START, PLUS i MAX paketi

MTS je nedavno uveo nove pakete mobilnog interneta i oni su raspoređeni u tri tarifna paketa.

„Start“ je mobilni internet paket čija cena iznosi 600 dinara mesečno za 10 GB interneta uz ugovor na dve godine. Sledeći paket je mobilni net Plus koji sa cenom od 1.000 dinara mesečno donosi 50 GB mobilnog interneta i konačno mobilni net Max koji donosi 100 GB interneta sa cenom pretplate od 1.500 dinara mesečno.

Mislim da je MTS mobilni internet paket Plus sa 50 GB za 1.000 dinara mesečno najpovoljniji paket za velik broj korisnika mobilnog interneta koji troše u proseku od 30 – 50 GB interneta mesečno.

Mobilni net Start i Plus paketi

Kako internet paket Start sadrži samo 10 GB interneta mesečno, verovatno je da će paket Plus sa svojih 50 GB biti najčešći izbor korisnika koji će ovaj paket imati malu šansu da ostanu bez interneta u toku meseca.

Najčešće se potrošnja prosečnog korisnika mobilnog interneta dok je van kuće, koji ne „štedi mobilni internet“ kreće od 30 – 50 GB mesečno. Računajte svaki dan da vi ili deca van kuće pogledate 5-10 video klipova u visokoj rezoluciji na telefonu, tabletu ili laptopu, da skinete neki veći fajl koji vam je potreban, gledate uživo televiziju i filmove pa je oko 50 GB vaša prosečna mesečna potrošnja. START paket od 10 GB interneta jednostavno nije dovoljan za uobičajeno korišćenje i eventualno odgovara osobama koje vode računa o potrošnji interneta, paze koliko dugo im je ostao uključen Youtube, osobama koje žele da uštede novac na pretplati i eventualno osobama koje internet koriste za obavljanje nekog posla, proveru mejla, društvene mreže i slično.

Mobilni net paketi MTS-a namenjeni privatnim korisnicima popunjavaju prazninu na tržištu, pogotovo za korisnike kojima je potrebno više od 30 GB interneta mesečno po razumnoj ceni a kojima su paketi od 100 GB mobilnog Home interneta u Telenoru ili Kućnog interneta u Vip-u previše, pa plaćaju ono što nikad ne potroše.

Trošite više od 50 GB mobilnog interneta – onda Telenor Home

S obzirom da je Telenor kućni internet i dalje najpovoljnija opcija mobilnog interneta gledajući količinu dostupnih gigabajta ( ako imate firmu pročitajte ovaj tekst), interneta koji nije vezan za samo jednu adresu nego koji možete nositi sa sobom, može napraviti poređenje između onoga šta dobijete u MTS paketima.

Mts mobilni internet paket MAX 100 GB

Ukoliko želite da imate 100 gigabajta interneta mesečno onda MTS mobilni internet nije najbolja opcija iz jednog razloga što je potrebno zaključiti ugovor na dve godine da biste sa mesečnom pretplatom od 1.500 dinara imali 100 gigabajta interneta. Ovo nije povoljno iz jednostavnog razloga što Telenor kućni internet vam omogućuje da istu količinu interneta dobijete uz pretplatu od 1.200 dinara a osim toga ukoliko ne uzimate ruter možete zaključiti ugovor na samo jednu godinu.

Ako poredimo MTS-ov najveći paket mobilni net Max paket sa Vip kućnim internetom onda je samo pitanje da li trebate koristiti internet na više lokacija ili na samo jednoj lokaciji. Uz VIP kućni internet imate najmanje 100 gigabajta interneta u paketu čija pretplata košta 1.200 dinara mesečno uz ugovor na dve godine. Ipak u VIP-u, za razliku od MTS Max paketa kao i paketa telenor Home interneta, nakon potrošenih gigabajta iz paketa imate sasvim prihvatljiv internet od 2 megabita u sekundi što je dovoljno za otvaranje YouTube snimaka i prosečno surfovanje internetom. Znači uz Vip kućni internet nećete ostati bez interneta čak ni kada potrošite sadržaj paketa.

Ukoliko vam je internet potreban za jedno mesto – kuću, stan ili vikendicu a dvoumite između MTS Max paketa od 100 gigabajta i VIP kućnog neta od 100 gigabajta onda se opredelite za Vip kućni net osim u slučaju kada vam je potrebno da internet paket koristite na više lokacija. U slučaju da vam internet treba na više lokacija, tj. planirate ga nositi sa sobom, birajte između Telenor Home paketa za 1.200 dinara i Mts Plus paketa od 50 GB za 1.000 dinara ili Mts Max paketa sa 100 GB za 1.500 dinara mesečno. U konkurenciji mobilnog interneta za korisnike kojima je internet potreban na više lokacija, VIP kućni internet nije rešenje.

Ukliko imate firmu onda možete koristiti pogodnosti koje MTS mobilni internet pruža biznis korisnicima a izbor MTS-a je po tom pitanju najbolja opcija.