Posted in E-novac, Finansije

Payoneer u saradnji sa First Choice bankom formira Firstchoice Pay

Poslednje ažuriranje: Od aprila 2018. Firstchoice Pay posle dve godine postojanja faktički prestaje da postoji pa se više ne može koristiti za prijem uplata, dok će njihove kartice ostati aktivne još neko vreme tj. dok se ne potroše pare koje se nalaze na njima.

Firstchoice Pay

Firstchoice Pay je kako je i najavljeno počeo sa radom 2017 i zameniće u nekim vidovima uplata dosadašnji Payoneer.
U suštini, sve ostaje isto kao i na Payoneer-u, samo što će uplate iz određenih firmi koje su do sada išle preko Payoneer kartice, od sada biti primane na First Choice pripejd Mastercard karticu.

Svi nalozi sa Payoneer-a automatski su prebačeni na Firstchoice Pay, korisnička imena i šifre su ostale iste kao na Payoneer-u.

Troškovi koji postoje sa Firstchoice Pay karticom su slični kao i kod Payoneer kartice:

Godišnje održavanje kartice: $ 29.95
Zamena kartice: $ 12.95
Podizanje sa bankomata: $ 3.15 po transakciji
Greška ATM kod podizanja novca: $ 1.00 po transakciji
Upit stanja na bankomatu: $ 1.00 po transakciji
Kupovina po prodavnicama itd je i dalje bez naknade
Konverzija valuta 3%

Koristan link: https://firstchoicepay.custhelp.com/

6 thoughts on “Payoneer u saradnji sa First Choice bankom formira Firstchoice Pay

 1. Meni Firstchoice Pay ne prihvaya ni PayPal ni Skrill. Bankomat mi je progutao karticu vec pri prvom pokusaju podizanja novca pa se vise i ne usudjujem da ubacim njihov MasterCard u bankomat.
  Jedino gde ova kartica funkcionise je Google Play Store.

  1. Pokušajte da kontaktirate korisničku podršku https://firstchoicepay.custhelp.com/app/ask/l_id/1 Ukoliko budu tvrdili da je sa karticom sve u redu, pokusajte da platite nešto u prodavnici tom karticom i ako ne prođe, pošaljite im isečak kao dokaz. U slučaju da i dalje tvrde da je sa karticom sve ok a vi znate da nije, tražite novu karticu za 12$ na koju će kad je aktivirate biti prebačena sva sredstva sa prve kartice.

 2. Kontaktirao sam ja i tehnicku podrsku u FirstchoicePay i u PayPal. Prvo su se igrali „ping-pong“ samnom tvrdeci i jedni i drugi da je u njihovom sistemu sve OK a da je problem na onoj drugoj strani.
  Posle vise prepiski sa jednima i sa drugima PayPal mi je na kraju odgovorio sledece:
  ————————————————————————-
  RE: Credit Card/Debit Card – Add/Remove/Edit
  3/27/18 at 18:21

  Dear ******** ********,,

  Thank you for contacting PayPal. Firstly, I would like to apologise for the inconvenience you experienced in this matter.

  The information we are receiving is that the card details are not correct or the card itself cannot be added as we do not support it, if the card is a credit card from a bank, then you might be entering the wrong information, if the card is a virtual card, we might not support it.

  Thank you for your patience and I hope your issue will be resolved as soon as possible.

  Yours sincerely,
  Tommy
  PayPal

  Copyright © 1999-2018 PayPal. All rights reserved.

  PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.
  Société en Commandite par Actions
  Registered Office: 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
  RCS Luxembourg B 118 349
  ————————————————————————–
  Muka mi je vise od dopisivanja sa jednima i drugima. Kao sto rekoh, kartica radi na PlayStore i podaci na nartici su tacni. PayPal jednostavno ne prihvata FirstchoicePay MasterCard i tu je kraj price. (najverovatnije zato sto je „prepaid“).
  Da placam sa kartice na kojoj mi stoji nekoliko hiljada dolara direktno po sajtovima i da im ostavljam podatke da mi isprazne racun ne pada mi na pamet.
  Sto se dobijanja nove kartice tice, odlicno znam proceduru jer mi je bankomat vec progutao jednu. Ako svaki put kad ubacim karticu u bankomat treba da saljem zahtev za novu karticu i placam „troskove“ izdavanja nove kartice i dostave a da pritom ne mogu da podignem pare, dzaba mi „posao“.
  Sve sto zelim u ovom trenutku je da nekako skinem pare sa kartice i da nadjem nacin da na neki drugi nacin „primam platu“…. Daleko im krasna kuca.
  Ako nekome treba vise detalja, mogu ovde da ostavim celu prepisku sa PayPal i sa FirstchoicePay supportima. To smaranje ne bih pozeleo nikome…

  1. Meni je Pejpal prihvatio Firstchoice pay karticu i verifikovao sam je bez problema. Jos je nisam ubacivao u bankomat jer su mi isplate mnogo manje da bi mi se isplatilo i da bih rizikovao da mi je bankomat proguta. Opet dobro mi dodje za sitne kupovine po prodavnicama 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *