Niska cena izrade i održavanja sajtova 066/436-797

Pretvaranje govora u tekst online – Besplatno na Srpskom

Ako ste uvek želeli da pretvorite govor u tekst a do sada nije bilo pogodnih web aplikacija ili programa kojim možete srpski jezik pretvoriti u tekst ovo je jedna odlična online aplikacija koja vam omogućuje da veoma brzo i lako bez instalacije prenesete vaš govor u tekst i tako sebe oslobodite kucanja. Ako vaš posao zahteva kucanje dosadnih izveštaja, sada možete izveštaj diktirati umesto da ga kucate. Naravno potreban vam laptop ili desktop kompjuter sa mikrofonom i instaliranim Google Chrome pregledačem, koji verovatno već imate.

Google speech api omogućuje pretvaranje govora u tekst, klikom na mikrofon u desnom uglu aktivirate snimanje svega što izgovorite što se zatim prikazuje u obliku teksta. Potrebno je da odete na stranicu https://www.google.com/intl/es/chrome/demos/speech.html iz padajućeg menija odaberete srpski jezik i kliknete na mikrofon u desnom gornjem uglu. Osim diktiranja možete unapred snimiti govor.

Još jedna web aplikacija putem koje je moguće pretvoriti govor u tekst je na domenu dictation.io

Pošto koristi Google speech api, rezultati će biti isti kao i pri korišćenju prethodno opisane metode.

Sve što treba da uradite je da iz padajućeg menija odaberete Srpski jezik (1) i kliknete na Start dictation (2) i naravno pričate.

Pretvaranje govora u tekst

Izgovorite za:

  • Zarez = „Comma“
  • Tačku = „Full Stop“
  • Novi red = „New Paragraph“

Ako u međuvremenu morate da prekinete govor, ili treba nešto da kažete nekom, možete da pauzirate diktiranje klikom na dugme Stop Listening i nakon završenog razgovora nastavite gde ste stali.

Posetite sajt https://dictation.io/ i uživajte u lakom diktiranju dosadnih izveštaja.

Pozovite odmah!

Kontakt: 066/436-797