Uvek najbolje usluge izrade i održavanja sajtova
Telefon: 064/957-64-82

Telenor internet paket koji je najpovoljnije uzeti

Surf + mobilni internet paketi

U Telenoru se mogu pronaći paketi interneta sa mesečnim količinama interneta od 5 GB za 550 dinara, 15 GB za 1.100 dinara, 30 GB za 1.500 dinara i 50 GB za 1.900 dinara mesečno.

Međutim, zanimljiva činjenica, kad se posmatra Telenor ponuda interneta je da ukoliko želite paket sa dovoljnom količinom interneta, najpametnije je da odmah uzmete Telenor Home paket.

U Telenoru su kućni – Home internet i Surf mobilni internet paketi potpuno iste stvari a jedina realna razlika je u ceni. Ukoliko vam je internet potreban na više lokacija, možete da u Telenoru kupite samo sim karticu uz ugovor na godinu dana i plaćate mesečno 1.200 dinara za 100 gigabajta interneta.

Nepoznat je razlog zbog kog je Telenor ostavio u ponudi stare pakete, koji su u odnosu na količinu gigabajta skuplji od kućnog Home interneta paketa. Tako na primer samo je paket Surf start sa 5 GB mesečno jeftiniji od Home paketa ali sa obzirom na veoma malo gigabajta, nepovoljniji. Internet paket od 10 GB košta isto kao i Home paket od 100 GB pa je jedini razlog da ne izaberete Home paket su određeni digitalni servisi kao HBO, Deezer i slični koji dolaze, povoljno ili besplatno sa paketima Surf interneta. Ali ukoliko vam je potreban samo internet, Telenorov Home paket je najbolji izbor.

Paketi Telenor Home interneta

Telenor Home internet se prodaje u paketima od 100 GB, 150 GB i 200 GB uz cene od 1.200 dinara, 1.500 dinara i 2.000 dinara uz ugovornu obavezu od jedne ili dve godine. Svakom novom korisniku, kome je potreban mobilni internet je daleko isplativije da umesto standardih Surf paketa mobilnog interneta, uzme Telenor Home paket i na taj način sebi i svojoj porodici čak i sa najmanjim paketom obezbedi 100 gigabajta interneta na bilo kom mestu u Srbiji. Paket od 100 GB ima maksimalnu brzinu interneta od 10 mb/s što je sasvim dovoljno za današnje standarde i nesmetano korišćenje interneta a veći paketi od 150 GB i 200 GB imaju još veće brzine interneta. Međutim nije toliko važna brzina veća od 10 mb/s jer svaka brzina preko 4 mb/s je dovoljna za nesmetano gledanje videa u visokoj rezoluciji.

Kakav ruter koristiti za internet

Uz Telenor Home internet i ugovor na dve godine, dobijate Huawei ruter. Ruter koji dobijate uz Home internet je namenjen za korišćenje u zatvorenom prostoru – stanu, vikendici, poslovnom objektu. Uključuje se u struju i predviđen je da stoji na jednom mestu u kući. Ruter je veoma dobar i na njega se osim putem WiFi mreže, kompjuteri mogu povezati i putem LAN kabla pa će svi vaši uređaji, desktop i laptop kompjuteri, tableti i telefoni pa čak i kamere za video nadzor biti lako povezani na ruter i imati internet velike brzine.

Ako internet planirate da koristite na više mesta, svakodnevno, ruter koji se dobija uz Telenorov Home paket vam neće biti od koristi. Stoga imate opciju da SIM karticu stavite u telefon, pri čemu vodite računa da podesite da kartica sa Telenor internetom služi samo za internet a ne za pozive ili sms. Druga, možda bolja opcija je da kupite nov ili polovan 4G MiFi ruter.

Nov MiFi ruter marke ZTE, otključan za sve mreže sa garancijom od 2 godine možete kupiti po povoljnoj ceni od 5.000 dinara u Vip-u. Ne treba vam nikakav ugovor, samo odete u Vip i tražite uređaj. Ako hoćete da malo uštedite, da vas ruter košta 4.200 dinara onda tražite ugovor za Vip vikend net. Vikend net tarifa nema ugovornu obavezu niti mesečni račun a kako nećete aktivirati ni jedan Vikend net dodatak, nikad vam neće stići ni jedan račun od Vip-a, sem ako ruter ne uzmete na rate pa onda vam može dolaziti račun sa iznosom rate. Vi birate broj rata a recimo na 24 meseca, rata je 175 dinara mesečno.

Ako tražite jeftinije, polovne 4G mifi rutere možete pronaći na sajtovima Kupujem prodajem, Kupindu ili Halo oglasima. Na većini oglasa uz mifi ruter ne dolazi garancija jer je reč o polovnim uređajima.

Povoljni razgovori sa fiksnog putem mobilne mreže

Na Huawei ruter možete povezati i fiksni telefon i pozive obavljati i primati putem fiksnog telefonskog uređaja. Međutim kako u Telenor Home paketu nemate uključene minute za pozive, veća korist je ako u ruter stavite neku prepaid karticu, recimo Globaltel sa tarifom Freepaid sa neograničenim minutima i duge razgovore obavljate bez zračenja sa mobilnog telefona i zagrevanja uha.

Ruter + fiksni telefonski aparat je dobra opcija i za one koji imaju roditelje koji ne vole da koriste mobilni telefon jer mogu otkazati pretplatu na fiksni a telefonski aparat priključiti na Huawei ruter.

Ako vam Huawei ruter koji dolazi uz Telenor Home paket ne treba, možete ga prodati kao nov, sa garancijom, na Kupindu ili drugim oglasnim sajtovima za najmanje 6.000 dinara. Samim tim ćete moći od tih para platiti pet mesečnih računa ili kupiti nov MiFi ruter.

Za znatne uštede novca na računima za telekomunikacione usluge, postoje mnogobrojne kombinacije za čiji je prikaz nedovoljan samo jedan tekst ali na našem sajtu možete pronaći veoma korisne savete uz koje ćete lako izabrati paket koji je najbolji za vaše potrebe.