Niska cena izrade i održavanja sajtova

UnionPay kartice u Srbiji – Gde se mogu koristiti

​Union pay kartica

U Srbiji je od 2018. godine omogućeno korišćenje UnionPay kartica na bankomatima Poštanske Štedionice, a sporazum sa kineskom kompanijom je osim što je omogućio korisnicima koji poseduju karticu UnionPay, da u Srbiji podižu novac sa svojih računa, omogućio je i da se poveća broj zemalja u kojima se može koristiti Dina kartica . Ovde ćemo da navedemo šta je UnionPay, ko ga je osnovao i gde se UnionPay kartice mogu koristiti.

Union pay je osnovan 2002. godine a osnovala ga je kineska država, pri čemu je nekoliko velikih vodećih kineskih banaka zajednički formiralo kartičarski sistem koji je postao najveći sistem kartica na svetu iz jednostavnog razloga što je Kina najmnogoljudnija država. 
U početku su se Union Pay kartice mogle koristiti samo u Kini a kako su godine prolazile sistem se širio po raznim državama širom sveta, najpre po Aziji, pa je tako 2006 već mogao da se koristi u državama Rusije kao i u Turskoj, kasnije Grčkoj, Italiji, Nemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji i mnogim drugim državama. 
U Hrvatskoj su se Union pay kartice pojavile 2015. a od 2018. se mogu koristiti u Srbiji i to na bankomatima na kojima je istaknut logo Union Pay sistema. Ako imate UnionPay karticu potražite bankomat koji na sebi ima logo Union Pay – za sada to je nekih 280 bankomata Poštanske Štedionice
2018 godine, kad je Srbija potpisala sa predstavnicima kineske kompanije ugovor o tome da se UnionPay kartice mogu koristiti u Srbiji u okviru toga je omogućeno da se domaće Dina kartice mogu koristiti širom mreže Union a to znači po celom svetu. 
U Srbiji se kartice Union Pay mogu koristiti na bankomatima Poštanske štedionice kao i na terminalima u nekim prodavnicama, međutim nije moguće u svakoj prodavnici kupovati ovom karticom, što svakako treba proveriti pre kupovine.UnionPay kartica i njeno korišćenje u Srbiji pogotovo je korisno vlasnicima Paxum računa koji od 2019. imaju UnionPay kartice i tako mogu da nastave da podižu svoj novac u Srbiji.