Uvek najbolje
Telefon: 064/957-64-82

Uputstvo za otvaranje ePayments naloga i prijem novca

ePayments je servis za primanje i slanje novca, kao što su Payoneer, Paypal, Paxum i mnogi drugi. ePayments omogućuje primanje uplata i prebacivanje novca bilo putem ePayments platne kartice (koju naručite od njih), prebacivanja na karticu domaće banke ili transfera na devizni račun.

ePayments MastercardNaravno, najbolje je naručiti ePayments karticu jer će vam novac sa vašeg online novčanika biti odmah dostupan na ePayments kartici. Kartica košta oko 6$. Karticom možete da kupujete u prodavnicama ili podižete novac na bankomatu.

 

Da bi ste otvorili nalog na ePayments, potrebno je da ste punoletna osoba, da imate email adresu, pasoš ili neki drugi dokument i račun ili izvod koji glasi na vaše ime i sadrži vašu adresu.

Otvaranje računa na ePayments

ePayments registracija

Potvrda identiteta na ePayments sajtu

Da biste potvrdili identitet, morate da otpremite fotografiju ili da skenirate neki od sledećih dokumenata:
Unutrašnju stranu pasoša (glavna stranica sa fotografijom)
Lična karta ili dokaz identiteta (obe strane)
Vozačka dozvolu (obe strane)

  • Dokument mora da sadrži:
  • Fotografiju
  • Vaše ime i prezime (kao u vašem profilu)
  • Vaš datum rođenja (kao u vašem profilu)
  • Vaše državljanstvo
  • Datum izdavanja
  • Broj dokumenta.

Izgled skeniranog dokumenta

Preporuka je da za verifikaciju identiteta koristite pasoš. Obratite pažnju da prilikom otvaranja naloga na ePayments.com svoje ime upišete baš onako kako piše u pasošu. Ako vaše ime ili prezime sadrži slovo Đ, a u pasošu piše D, nemojte ga pisati kao DJ već baš kao u pasošu. Tako ćete ubrzati proces verifikacije naloga. Pasoš bi trebalo da skenirate ili slikate ali pazite da slika bude veoma jasna, bez odbljesaka od blica. Takođe možete otići u obližnju fotografsku radnju i tražiti da vam skeniraju pasoš i sačuvaju sliku kao PDF fajl.

Potvrda adrese na ePayments sajtu

Za potvrdu adrese, koristite neki račun koji glasi na vaše ime, kao što je račun za struju, fiksni telefon, grejanje i slični. Ne prihvataju se samo računi za mobilni telefon ili za mobilni internet makar se on zvao i kućni.

Najbolji način za potvrdu adrese je da pošaljete PDF fajl izvoda vašeg računa iz banke. Obratite pažnju da izvod sadrži vaše ime i adresu, jer je to najbitnije. Skoro sve banke mejlom šalju izvod jednom mesečno a verovatno i unutar vašeg ebanking naloga imate mogućnost da preuzmete izvod za određen mesec. Najbolje je da to bude neki noviji izvod.

Nakon toga, na ePayments nalogu, treba da uploadujete ta dva fajla i u roku od 2-3 radna dana dobićete mejl o uspešnoj verifikaciji naloga ili uputstvo u slučaju da nešto treba da ispravite.

Povezivanje ePayments novčanika sa sajtovima

Broj ePayments novčanikaKad ste verifikovali nalog, trebate na sajtove sa kojih primate uplate da kao metod isplate izaberete ePayments a u polje za ID novčanika upišete vaš ePayments broj koji ćete pronaći u gornjem levom uglu kad se ulogujete na svoj ePayments nalog. Zavisno od sajta, možda će vam negde umesto broja ePayments digitalnog novčanika tražiti da upišete email adresu koju ste koristili prilikom registracije na ePayments.

Najbrže, dok još ne dobijete ePayments karticu, novac možete na svoj račun prebaciti putem Mastercard kartice neke domaće banke koja ima mogućnost korišćenja na internetu. Razume se da nije preporučljivo korišćenje kreditnih kartica za ovu svrhu a preporuka je otvoriti račun u MTS banci.

Telefon

Telefon