Uvek najbolje usluge izrade i održavanja sajtova
Telefon: 064/957-64-82

Vip u ponudi ostavio samo jednu tarifu mobilnog interneta

U poslednjih nekoliko meseci VIP je ukinuo sve pakete mobilnog postpaid interneta ostavivši u ponudi samo jednu tarifu mobilnog interneta. Vip postpaid internet se može uzeti uz ugovornu obavezu od dve godine a pretplata iznosi 800 dinara mesečno.

Jedina Vip internet tarifa ima 20 GB interneta mesečno. Verovatno Vip smatra da je 20 GB mesečno dovoljno za većinu korisnika. Nažalost, paketi mobilnog interneta sa manje i sa više gigabajta su ukinuti i samim tim Vip je sebe isključio iz utakmice sa ostalim operaterima koji nude veće pakete mobilnog interneta.

Vip kućni internet

Kako je Vip uveo i pakete kućnog interneta sa povoljnom cenom gigabajta, za kućni internet bitno je znati da ga po Vip uslovima korišćenja možete koristiti samo na jednom mestu, to jest na lokaciji koja vam stoji u ugovoru. Drugim rečima to znači da kućni internet možete koristiti samo tamo gde vam je naznačeno to jest u vašem stanu, kući ili gde ste već navikli.

Cena Vip kućnog interneta se kreće od 1.200 din za najniži paket do 100 gigabajta pa do oko 2.000 din za najveći paket od 200 gigabajta interneta.

Ukoliko želite da Vip mobilni internet nosite za putovanje ili na posao, u školu ili fakultet imate u ponudi samo dve opcije a to je da izaberete jedinu tarifu Vip mobilnog interneta koji košta 800 dinara mesečno i uz ugovor na dve godine dobijete ZTE mifi ruter a druga je jeste da uzmete tarifu Vikend net.

Tarifa Vikend net je posebna tarifa koja vam omogućuje da imate internet bez ugovorne obaveze, pa čak i da vam račun bude 0 dinara. Funkcioniše tako što preko korisničkih stranica ili Vip aplikacije aktivirate internet dodatke prema potrebi po Vip cenovniku:

Internet 1 dan – 250 dinara
Internet 2 dana – 400 dinara
Internet 7 dana – 1.000 dinara
Internet 30 dana – 3.500 dinara

Aktiviranje bilo kog paketa Vikend neta vam donosi neograničen – flat internet pri punoj brzini za vreme trajanja paketa od 1, 2, 7 ili 30 dana. To znači da, na primer za 3.500 dinara mesec dana možete imati internet bez ograničenja koliko ćete gigabajta potrošiti. Idealno za one koji borave neko vreme u Srbiji a žele da imaju neograničen mobilni internet bez ugovorne obaveze.

Jedini uslov da bi ste postali korisnik Vip Vikend neta je da prilikom potpisivanja ugovora u Vip prodavnici kupite mifi ruter a njegova cena je 4.200 dinara ( možete i na rate ).

VIP vikend net na neki način može nadomestiti tarife koje su ukinute a koje su omogućavale korišćenje interneta na bilo kojoj lokaciji u Srbiji ali za uobičajeno korišćenje mobilnog interneta ceo mesec je dosta skup.

Zato je svima kojima treba mobilni internet u količinama do 50 GB mesečno preporuka da uzmu Mts Plus paket uz koji dolazi besplatan Mifi ruter uz ugovornu obavezu 2 godine i pretplatu 1.000 dinara mesečno ili Telenor Home paket sa 100 GB mesečno za 1.200 dinara uz ugovornu obavezu od jednu ili dve godine.

Vip je ukidanjem izbora tarifa mobilnog interneta smanjio svoju konkurentnost čime će njihovi korisnici, nove ugovore za mobilni internet verovatno zaključivati kod drugih operatera.