Vip vikend net iskustva upotrebe paketa i mifi rutera

Nakon nekoliko meseci korišćenja ovog interneta mogu reći da je iskustvo čak bolje nego što sam očekivao. Radi o veoma dobroj ponudi neograničenog interneta koju VIP omogućuje svojim korisnicima, onima kojima je neko vreme u toku meseca potrebno da imaju neograničen internet. Vip vikend NET paket se zaključuje u Vip-u bez ugovorne obaveze a mesečni račun zavisi od količine paketa koje ste aktivirali u toku meseca i jedini je račun koji može da bude 0 dinara u slučaju da niste aktivirali ni jedan paket.

Ruteri za vikend net

Kako ovaj paket nema neku određenu količinu gigabajta koji će vam biti na raspolaganju i od kojih će zavisiti vaša pretplata, jedini uslov za ovu vrstu internet paketa je da prilikom potpisivanja ugovora morate kupiti mifi ruter koji košta od 4.200 dinara do 5.000 dinara u zavisnosti od modela. U ponudi su dva modela ovom trenutku i to su ZTE ruter po ceni od 4.200 RSD i Huawei ruter koji košta nešto oko 5.000 RSD. Oba rutera podržavaju 4g mrežu a ZTE ruter koji sam uzeo uz VIP vikend net može da izdrži 4 – 5 sati korišćenja na bateriji. Mogu dodati da je ruter otvoren za sve mreže i pored VIP-ove, možete koristiti i kartice drugih mobilnih operatera.

Da biste ste konektovani na VIP ruter, na ruteru se nalazi šifra i naziv vaše WiFi mreže. Nakon uspešnog povezivanja sa ruterom u browseru ukucate 192.168.0.1 i pristupate administrativnim stranicama gde ukucavanjem šifre admin ulazite u podešavanja rutera.

U podešavanju rutera treba odabrati mod koji štedi bateriju tako što smanjuje jačinu Wifi signala pa je preporuka da aktivirate tu opciju jer kad ste van kuće, ruter je obično u vašoj blizini. Takođe u podešavanjima rutera možete promeniti ime i šifru za vaše wi-fi vezu.

Vip vikend net je specifičan po tome što uz ovaj ugovor nemate mesečnu pretplatu nego vaš račun zavisi isključivo od broja aktiviranih vikend net paketa.

Vikend net paketi

U ponudi VIP vikend net-a nalazi se nekoliko paketa i to: neograničen internet na dan

  • Net za 1 dan: 250 din
  • Net za 2 dana: oko 400 din
  • Net za 7 dana: oko 1.000 din
  • Net za 30 dana: oko 3.500 din

Dakle ukoliko vam treba internet za jedan dan na VIP nalogu koji napravite prilikom aktivacije paketa kliknete na određenu opciju i nakon toga stiže vam sms poruka da je vikend net aktiviran i od tog trenutka pa sve do narednog dana u ponoć vi imate 4G internet pune brzine koja je dostupna i to gigabajti neograničene količine kao bilo koji flat internet paket.

To znači da kad aktivirate Vikend net možete neograničeno gledati filmove, slušati muziku ili skidati fajlove sa interneta bez bojazni da ćete potrošiti vaš internet jer je potrošnja vikend NET interneta neograničena.

Za razliku od paketa kućni net, gde je uslov za aktiviranje ugovora pokrivenost 4G mrežom i koji možete koristiti na samo jednoj lokaciji koja je navedena u ugovoru, VIP vikend net možete koristiti na celoj teritoriji Srbije i za njegovo aktiviranje nije bitno da li živite na teritoriji pokrivenoj 4G signalom.
Na ovaj način možete aktivirati internet na određen broj dana ili na ceo mesec.

Kome će najviše koristiti vikend net

  • Ljudima koji kod kuće imaju kablovski internet za vreme kad borave u vikendici ili na selu
  • Onima koji nemaju flat internet a žele da skinu dosta gigabajta za kratko vreme
  • Našim ljudima iz inostranstva koji odmor provode u Srbiji
  • Vlasnicima apartmana za izdavanje i malih hotela i restorana koji nemaju pristup kablovskom internetu a koji pomoću Vikend neta mogu svojim gostima obezbediti besplatan internet.
  • Oni kojima je posao vezan za internet pored kablovskog interneta da služi kao bekap varijanta za slučaj da dođe do prekida kablovskog interneta.

Vip vikend net internet paket bi svako trebao da ima jer nekad je potrebno brzo skinuti veliki fajl na lokaciji na kojoj nema flat interneta a internet koji imamo u telefonu nije dovoljan. Takođe je dobar i za onoga ko troši malo interneta a ponekad mu je potrebno da skine veće fajlove.

Osim samog interneta, prednost je i u korišćenju mifi rutera kao uređaja i to nevezano za Vip vikend NET.

U ruter, na primer možete staviti Globaltel karticu sa 10GB interneta koji traje mesec dana a košta samo 600 din. Na taj način štedi se baterija na svim telefonima koje ste povezali na ruter a manje je i zračenje jer ruter ne držite u rukama kao telefon.