Niska cena izrade i održavanja sajtova

Web sajdžija – Majstor za popravku web sajtova

Majstor za sajt, ili često web sajdžija, je majstor zanatlija koji tradicionalno izrađuje i popravlja web sajtove.

Ranije je web sajdžija izrađivao i popravljao isključivo statičke HTML sajtove samostalno izrađujući sve potrebne delove sajta, dok savremene web sajdžije popravljaju sajtove zamenom oštećenih ili istrošenih delova novim gotovim delovima koji se ugrađuju u sajt.
Time se postiže ušteda u vremenu pa popravka sajta pre bude gotova uz nižu cenu usluge na obostrano zadovoljstvo. Osim davno urađenih statičkih sajtova, popravljamo i dinamičke sajtove a često im menjamo i hosting na bolji i stabilniji.

Web sajdžija je svestran majstor, koji se razume i u izradu oglasa, reklamiranje putem drugih sajtova, Googla i društvenih mreža ali i optimizaciju sajta pa sajtovi posle popravke imaju veću posećenost.

Iako ga često možete videti kako sedi za svojim kompjuterom, web sajdžija zapravo koristi hiljade alata jer svaka funkcija sajta zahteva poseban alat. Naprimer, web sajdžija koristi alate za pisanje koda, alate za obradu slika, alate za izradu banera, alate za testiranje brzine sajta, alate za testiranje prikaza na različitim ekranima, uređajima i pregledačima, alate za kontrolu sigurnosti sajta i razne mehanizme kojima se utvrđuje stepen optimizovanosti sajta za pretraživače.