Prilikom izrade sajta, jedina stvar koja se očekuje od naručioca je dostavljanje materijala za web sajt.

Materijal za web sajt se sastoji iz:

Logo za sajt

Najčešće već imate urađen logo za sajt. Sve što treba je da ga stavite u folder sa slikama. Ako nemate logo u digitalnom formatu, skenirajte ili slikajte logo pa pošaljite sliku.

Slike za sajt

Potrebno je svaku sliki preimenovati tako da se jasno vidi gde treba da se postavi. Na primer – „pocetna- vrh“, „pocetna-sredina“ ,“proizvod-taj-i-taj“. Ako slike nemate na kompjuteru, možete nam ih poslati putem Vibera tako da na svakoj poruci piše naziv slike.

Početna stranica

Početna stranica je glavna stranica koja se prikazuje čim se otvori sajt. Svako ko bude otkucao ime domena Vaše firme, prvo što će videti biće početna stranica.
Tekst za početnu stranicu se otkuca u Wordu. Na početnoj stranici treba da se nalaze glavne stvari o proizvodima koje prodajete. Unutar teksta možete umetnuti 2-3 slike, staviti link do Youtube/Facebook videa koji želite da stavite na početnu stranicu.

Stranica O nama

Ova stranica je namenjena predstavljanju firme. Na njoj mogu da se nalazi istorijat firme, kako je sve to počelo, čime se firma bavi, gde ima prodajne objekte, šta ima u ponudi i slično. Tu može da se nalazi i promotivni video ukoliko hoćete. Ko želi, na stranicu „O nama“ može da postavi i osnovne podatke kao što su PIB, ovlašćena lica, sertifikati itd.

Stranica Kontakt

Na kontakt strani se nalaze telefoni, adresa, kontakt osobe. Ukoliko je fizička lokacija bitna za Vašu firmu, postavićemo Google mapu sa pinom. Na ovoj stranici treba da se nalazi email adresa za kontakt kao i linkovi ka društvenim mrežama ukoliko ih koristite u poslovnoj komunikaciji.

Pakovanje svega zajedno

Svaka od ovih stranica se otkuca u Wordu i sačuva pod imenom kao poseban dokument.

Treba napraviti jedan folder sa imenom sajta i u taj folder staviti otkucane tekstove, logo, slike i drugi materijal za sajt.

Folder možete zapakovati u zip format i poslati nam ga prevlačenjem u određeno polje u browseru.