Get ready for the success…

Email: hello@example.com

Koliko košta održavanje WordPress sajta

Svi koji imaju sajt urađen u WordPress-u dođu do trenutka da nemaju više vremena da se bave svojim sajtom. Posao se razvija i sve više vremena se posvećuje poslu a sve manje se ima vremena za održavanje sajta.

Izrada sajta u WordPressu
Izrada sajta u WordPressu

Izrada sajtova u Wordpresu u trenutku osnivanja ili početka rada firme dovodi do toga da vlasnik može jednostavno uređivati svoj sajt i postavljati slike, tekstove, cenovnik kao i proizvode i mnoge druge stvari na sajt. Međutim kako se posao razvija i kako vlasnik firme ima sve manje vremena da se posvećuje ažuriranju i održavanje sajta u WordPressu, a sve više vremena je potrebno da sve posveti razvoju svog poslovanja i upravljanju firmom, nameće se pitanje da li održavanje WordPress sajta treba da preuzme neko od zaposlenih ili održavanje wordpress sajta treba poveriti agenciji koja ga je radila ili nekoj koja se profesionalno bavi održavanjem sajtova.

Izrada sajta Valjevo, Beograd i Novi Sad

Ukoliko se nalazite u sličnoj situaciji može se reći da imate varijantu da angažujete kao zaposlenog osobu koja ima dovoljnu količinu znanja u oblasti programiranja kao i optimizacije sajtova i vođenje reklamama na internetu. Dok firma ne izraste u zaista veliku, nema potrebe niti isplativosti angažovati programera koji će biti stalno zaposlen ali je veoma je isplativo angažovati agenciju koja se bavi održavanjem sajtova i na taj način na sebe preuzima deo posla koji bi morao da radi neko od zaposlenih u firmi i pri tome trošio svoje vreme na istraživanja, izučavanje, rešavanje problema i ispravljanje grešaka koji nastaju prilikom takvog načina održavanja sajta.

Online prodavnica

Održavanje WordPress sajta na mesečnom nivou

Često se pitate i koje su cene za mesečno održavanje sajta – cene se kreću od 20€ do 200€ mesečno.

Ako pročitajte ovaj tekst do kraja, saznaćete mnogo više o uslugama održavanja sajtova kao i izdacima za održavanje wordpress sajta.

Najčešće postavljena pitanja su koliko često mora da se radi redizajniranje sajta to jest promena izgleda sajta.

Redovno održavanje sajta obuhvata prilagođavanje novonastalim zahtevima kao i objavljivanje i sređivanje slika, postavljanje objava ili vesti, ažuriranje proizvoda u online prodavnicama, SEO optimizaciju, izmena kontakata i mnoge druge stvari. Održavanjem wordpress stranice je važno jer se na taj način postiže bolje pozicioniranje na pretraživačima kao što su Google, Bing a u skorije vreme i Yandex. Takođe samim tim prodaja vaše kompanije raste. Održavanje wordpress sajta Angažovanjem agencije možete otkriti kako ćete postići i kako će se vaša firma razvijati bez da neko od vaših zaposlenih mora da se bavi održavanjem sajta. Održavanje sajtova jeste važan zadatak ali svi često misle da nije bitan jer dok sajt radi nema potrebe za redovnim mesečnim održavanje sajta.

Izrada sajta cena

Ali realno govoreći sajt urađen u WordPress-u je potrebno redovno mesečno održavati ako ni zbog čega drugog to zbog bezbednosti jer se sa povećanjem korišćenja interneta od strane ljudi povećava takođe i broj zlonamernih osoba koje imaju cilj da vaš sajt onesposobe, naruše vašu online reputaciju i jednom rečju vaš posao sklone sa weba.

To mogu biti i vaši konkurenti, zlonamerni hakeri iz različitih država, oni kojima je cilj da napadnu na vaš sajt, vaše poslovanja ali takođe i onima kojima je cilj širenje malvera i drugih štetni sadržaja a vaš sajt koriste samo kao posrednik kako bi što više uređaja zarazili štetnim programima.

Dnevno se hakuje 10.000 sajtova uređenih WordPress-u

Zato morate biti napredni kako bi ste zaštitili svoj sajt od zlonamernih aktivnosti.

Šta znači održavanje sajtova?

Izrada sajta Valjevo

Kada kupujemo nešto novo glavni cilj nam je da to zadržimo, da funkcioniše i da koristimo sve njegove prednosti. Bilo da se radi o automobilu, kući, mobilnim telefonima, objektima za proizvodnju, kompjuterima, električnim uređajima, službenim vozilima, mašinama… Cilj nam je da to što smo kupili funkcioniše na način koji očekujemo i da sve zajedno donosi zaradu. Isto se očekuje od sajtova.

Danas niko ne sumnja u potrebu za održavanjem sajta u WordPressu.Bilo da se radi o velikom ili malom sajtu, veliko ili malo firmi. Ono što mnogi ne znaju jeste da nakon izrada sajta, sajt nije gotov već je potrebno konstantno unapređivanje sajta kako bi on postigao željene rezultate. Možete i sami biti svedoci velelepnih kuća, firmi, automobila i mnogih drugih stvari koje su kao nove bile izuzetno lepe, funkcionalne i korisne ali se na njima vidi kako se nisu održavale. Tako isto, možete primetiti sajtove koji su nekada bili popularni, lepo urađeni ali nisu održavani pa su jednostavno nestali iz Google pretrage.

Ne želite da se to dogodi vašem sajtu jer je zbog toga može trpeti vaš posao.

Web sajt urađen u WordPress-u se mora konstantno održavati ažurirati, raditi redizajn kako bi u svakom trenutku sajt pružio efikasan odgovor na posetu koja može dovesti do telefonskog poziva, prodaje vaših proizvoda ili novog kupca vaših usluga. Bilo u kom sektoru da poslujete, sigurni smo da očekujete da će posetioci kupiti vaš proizvod ili uslugu, da će svaka poseta dovesti do prodaje. Posetioci vašeg sajta očekuju da će pronaći sve informacije o vašoj firmi, da će pronaći informacije o vašim proizvodima i uslugama. Ako ste pored tih informacija posetiocima ponudili prijatno iskustvo pregledanja sajta, stranice koje su prilagođene njihovim potrebama, na taj način će osim boljih pozicija na Google-u kupca ubediti da se vrati, da kontaktira firmu i na kraju će postati vaš stalni klijent.

Šta je potrebno za održavanje web sajta?

Svaka kompanija ima sopstvene ciljeve i svoju internet strategiju ali najčešće potrebe kad je u pitanju održavanje sajta u WordPressu svodi se na:

  • ažuriranje sajta
  • postavljanje novog sadržaja, vesti, članaka
  • moguće promene podataka kompanije
  • dodavanje novih fotografija
  • objavljivanje ponuda i promocija
  • tehničko održavanje web sajta dodavanje novih funkcija i elemenata
  • ispravljanje eventualnih grešaka
  • izrada rezervnih kopija vašeg sajta koje služe u slučaju problema sa serverom na koji ne može da utiče te
  • zaštita i bezbednost vašeg website kako bi se zaštitili od hakerskih napada i virusa.

Osim zaštite vašeg sajta ovo je korisno i da bi se zaštitili vaše posetioce i ne bi ste narušili reputaciju svog sajta.

SEO – optimizacija vaše web stranice

Kako bi ste imali bolji poziciju na pretraživačima, uz rešavanje problema koje se eventualno moggu dogoditi sa vašim hosting nalogom, problema sa vašim domenima kao i svim tehničkim pitanjima koji mogu da se dogode.

Zašto bi trebalo da imate mesečno održavanje sajta u WordPressu?

Prednosti mesečnog održavanja web sajta je korisna kako bi ste ostvarili dugoročnu saradnju i uvek znali koga da kontaktirate u slučaju da vam je nešto potrebno. Kada ostvarujete mesec održavanje sajta firma ili osoba sa kojom imate dogovor o održavanju sajta raspolaže zajedničkim poverenjem i to direktno utiče na kvalitet poslovanja kao i lakoću komunikacije između sektora održavanje sajta i vaše firme.

U velikom broju slučajeva, vaš potencijalni klijent najpre sa vašom firmom će se sresti putem web sajta, posetiti vašu web adresu pre nego što kontaktirao firmu a pretraživači osim vašeg sajta nude i druge konkurentske kompanije.

Sa obzirom da je konkurencija velika često ćete biti suočeni da neko od konkurenata ima moderniji sajt od vašeg, kvalitetnije urađen jer se stvari web sferi stalno menjaju ali ne možete dozvoliti da vaš sajt bude neupotrebljiv kod klijenta a to podrazumeva da se loše prikazuje najčešće na mobilnom telefonu i tabletu ali takođe i da nema kvalitetno urađenu strukturu sadržaja.

Zato vaš sajt treba da bude jednostavan za navigaciju i da pruži informacije koje je korisnik u tom trenutku poželeo.

Ako sajt ne nudi ono što kupac očekuje, ukoliko korisnik ne može lako da pronađe željenu informaciju, on će veoma često otići na sajt konkurenta. Osim u slučaju da imate „sreće“ pa da su sajtovi konkurencije loše napravljeni. I sami ste bili u prilici da tražite nešto na nekom sajtu i da ne možete da se snađete pa ste veoma često odustali od tog sajta to jest te kompanije i prelazili na sajt druge kompanije koja nudi slične usluge ali na čijem sajtu se informacije mogu lako pronaći. Informacija može biti proizvod, cenovnik, opis usluge kao i mnoge druge stvari. Na taj način ukoliko se ne bavite svojim sajtom, ukoliko klijent ne bude bio zadovoljan sa onim što ste vi njemu ponudili on će rado otići na sajt konkurenta i tamo će kupiti ono što želi. Kupci ne žele da gube vreme a vi ste izgubili klijenta ne samo jednom veći veći broj puta jer se zadovolji kupci vraćaju.

Vlasnik-malog-preduzecaOnaj ko se bavi održavanje sajta može da vam garantujem za stabilnost vaših web servisa, ažuriranje servera i sa CMS-a, da obezbedi savet i pruži zaštitu od različitih vrsta napada hakera, da vaš sajt bude kompatibilan sa novim i različitim uređajima kao što su mobilni telefoni, web pregledači, da radi na poboljšanju pozicije vašeg sajta uz povećnja poseta potencijalnih kupaca. Rad na održavanju sajta obuhvata i edukaciju u slučaju da je potrebno sa neko od zaposlenih svakodnevno dodaje proizvode, menja cene i sl. što je najčešće slučaj sa sajtovima za online prodaju.

Ažuriranje sadržaja je važno kako bi u svakom trenutku informacije na vašem sajtu odražavale stvarno stanje i ponudu kompanije.

Osim toga osobe koje su angažovane na održavanju sajta moraju biti toku sa novim tehnologijama i marketingom kako da bi vama mogli, svojim radom, obezbediti željene rezultate.

Započnite sa održavanjem sajta već danas.

Sve ovo što ste pročitali dosad ima za cilj da pokaže koje sve aktivnosti plaćate u ukupnom trošku održavanja WordPress sajta. Dobre vesti jesu da je održavanje sajta usluga uz koju ostvarujete dobit mnogo veću nego što je izdatak samog mesečnog održavanja. Gledano po vremenu i kvalitetu angažovanja, manje je isplativo angažovati nekoga od vaših zaposlenih, pa čak i na pola radnog vremena, nego što je cena profesionalnog održavanja web sajta.

Uštedećete novac jer ne morate da kupujete kompjutere, licence za programe kako bi ste obavili različite poslove sređivanja fotografija, video materijala… Sem toga, stručnjaci za održavanje sajtova rade iz sopstvenih firmi. Takođe ćete uštedeti vreme jer možete se usredsrediti na vaš posao i vaše zadatke bez trošenja vremena na konstantne promene, koje morate da pratite da bi ste uspešno održavali svoj sajt.

Izrada sajtova

Osim toga poštedećete se i glavobolja, jer bez iskustva u održavanju web sajtova možete prouzrokovati velike štete. Mi se bavimo održavanjem, ažuriranje i unapređenjem web sajtova u WordPressu kao i online prodavnica i izradom internet kampanja kao i optimizacijom sajtova za pretraživače više od 10 godina.

Kako znati da je vašem sajtu potrebno za održavanje?

Mnogi nas se pitaju i čude se zašto bi bilo potrebno održavati sajt kad imaju samo dva-tri puta godišnje neke izmene. Možemo reći da je održavanje usluga koja se isplati i od koje ćete svakako imati koristi.

Sa druge strane ako ne održavate sajt imaćete sigurno štete pre ili kasnije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *