Get ready for the success…

Email: hello@example.com

Određivanje cene izrade sajta – Pogodi koliko je izašlo

Pokušali smo da shvatimo konačnu cenu izgradnje našeg sajta kada smo počeli, a to je postalo tako teška tačka fokusa za nas da nas je paralizovao da preduzimamo prvi korak ka stvaranju sajta.

Toliko smo se fokusirali na novac i budžet, da nas je stvarno zaslepeo u smislu fokusiranje na širu sliku. Za nas je trebalo da počnemo da gradimo sajtove da prodajemo proizvode onlajn.

Bili smo potpuno opsednuti pitanjima kao što su:
Da li mi stvarno treba dizajner sajtova?
Kako da zaposlim dizajnera ili projektanta i koliko košta u zemljama u razvoju (kao što je Indija) ili u razvijenim zemljama?
Treba li mi i dizajner i programer? Jedan je da Web lokacija izgleda dobro, a druga je kod tehničara koji gradi mašinu sajta.
Gde da nađem dobre dizajnere i programere?
Koliko sati će im stvarno trebati? Rekli su da će im trebati 1.000 sati. Stvarno?
Da li ću stvarno dobiti ono što želim nakon plaćanja?
Da li bi „stvarno“ razumeli moju viziju?
Kako da znam da me neće otcepati? Ja ih čak i ne poznajem!
Ako me opelješili, šta da radim? Da li ću ikada dobiti svoj novac nazad???
Nemam veliki budžet, pa ako me opljačka, stvarno sam sjebana!!!!
Bla bla bla (druga slučajna, nevezana pitanja)…
Ako misliš na iste stvari.-Stani!

Imajući mnogo grešaka u poslednjih nekoliko godina, najveća greška koju smo napravili je to što nismo pitali prava pitanja.

Gledajući unazad, naši umovi su se ponašali kao veliki majmun zarobljen u malom kavezu, samo ga je zveckao i pokušao da se oslobodi osećaja zaglavljene. Nesaznanje da je prosečan trošak izgradnje veb sajta nas je zadržao da nastavimo dalje.

Tokom godina, mi i naši prijatelji na stručnim tržištem smo odabrali kvalitetne partnere koji mogu brzo da izgrade zadivljujuće internet strane. Ako se borite da sami izgradite jedan, ili jednostavno nemate vremena, zapošljavanje profesionalca dobro vredi razmotriti.