Get ready for the success…

Email: hello@example.com

Osnovna stvar kod izrade sajta

​Osnovna stvar kod izrade sajta je da odredite šta zapravo želite da postignete sa Vašim web sajtom,  sajtovi mogu biti raznih veličina, namena i imati više ili niže troškove izrade i održavanja, ali glavno je jasno odrediti cilj koji hoćete da postignete. Štw želite od vašeg web sajta , koje su njegove glavne namene, da li je namena web sajta prezentacija samo preduzeća, tj. neka vrsta vizit karte ili prezentacija proizvoda i usluga ili se radi o sajtu kome je namena prodaja proizvoda putem interneta. Tu se dalje postavljaju pitanja kod izbora vrste web sajta, na koji način će kupci naručivati proizvode, kako će plaćati porudžbinu, koje su metode isporuke…. 
Sve to je bitno kada razmišljate o izradi novog sajta a cilj izrade sajta sa naše strane je da Vam pomognemo da unapredite svoje poslovanje. Da biste to uradili potrebno je da imate jasan cilj kakav sajt želite a jedna od glavnih stvari je i da poznajete svoje kupce, svoje mušterije, da znate ko su oni, koje  su njihove navike, šta vole, šta ne vole i na osnovu tih informacija napravite početni plan za izradu web sajta. 
Cena izrade web sajtova se veoma razlikuje od firme do firme koje se bave izradom sajta. U Srbiji su cene izrade sajtova dosta niže nego u inostranstvu jer su prilagođene ovdašnjim uslovima poslovanja i ekonomskom standardu ali i dalje ima firmi koje izradu sajtova naplaćuju preskupo. To znači ako ne pazite, možete potpuno jednostavan sajt platiti mnogo. Da bi ste to izbegli, najsigurniji način je da ne platite izradu sajta nego da se dogovorite o izradi sajta besplatno uz mesečno održavanje sajtova.
Koliko je Vama potrebno održavanje sajta i koliko često imate potrebu da se dodaju nove informacije i ažuriraju tehničke stvari na sajtu, morate odrediti Vi ali ukoliko planirate da reklamirate svaki novi proizvod koji proizvedete i ostvarite dodatnu zaradu, sajt je potrebno upotpunjavati. 
Održavanje sajta plaćate mesečno, isto kao što plaćate internet, telefon ali tako možete dobiti izradu sajta besplatno. Velika verovatnoća da će vam pre ili kasnije, osim ako se ne radi o veoma skromnim zahtevima biti potrebno održavanje sajta. Iz tog razloga je najbolja varijanta da to učinite odmah i samim tim izbegnete startne troškove prilikom izrade web prezentacija. 
Web sajt može imati nekoliko stranica ili nekoliko desetina pa čak i stotina stranica a obično da kako vreme prolazi, sajt ima sve više i više stranica. Povećavanje broja stranica sajta je dobro jer samim tim je njegova pozicija u pretraživačima postaje  bolja, sajt kao celina ima više sadržaja, ključnih reči i veći broj klijenata će doći na vaš sajt pretražujući neku od tih ključne reči o kojima ste pisali na Vašem web sajtu. Zato je dobro da prilikom odlučivanja o pokretanju web sajta razmotrite sve opcije i izaberete onu koja je najbolja za Vaš posao.