Get ready for the success…

Email: hello@example.com

Kako da sami održavate WordPress sajt

Kada imate website najčešće je on urađen u nekom CMS sistemu a to je obično WordPress. Zašto WordPress? Zato što je WordPress besplatan pa svako ko se bavi izradu sajtova želi da uradi sajt po što povoljnoj ceni za svog klijenta. Kako bi svi bili zadovoljni odluka pada upravo na WordPress.

WordPress je najzastupljeniji sistem za održavanje sajtova i mnogi ljudi ga lako mogu razumeti. Takođe od razloga zašto se WordPress bira kada se radi website koji je potrebno održavati obično klijenti kažu da će samostalno da održavaju svoj sajt a kasnije uopšte i ne pogledaju i to nije toliko bitno osim što se njihova zarada ne povećava, ali da bi sajt bio tehnički ispravan potrebno je da se taj sajt održava makar minimalno. Tehničko održavanje koje obuhvata ažuriranje sistema WordPress i azuriranje pluginova to jest dodataka i tema.

Mnogi web dizajneri koji hoće da odrade što brže website ne obraćaju mnogo pažnje na ono što rade pa instaliraju i dodaju plugine koje nisu ni potrebni za taj website nego imaju spremljeno 20 ili više pluginova pa ih sve redom ubace na sajt tako i treba aktiviraju koji ne treba ne aktivira. Veliki problem se dešava zbog toga što se dodavanje mnogo pluginova natrpa server a takođe ti pluginovi koji su tu moraju da se ažuriraju bez obzira da li su aktivni ili ne.

Zapravo php script jezik php programski jezik kojim se rade veb-sajtovi najčešće i najzastupljeniji programski jezik u web dizajnu, zato je da bi sajt bio kako treba potrebno da sve pluginove održavati ažurnim ali dodavanje nepotrebnih pluginova samo stvara dodatni posao ili sa druge strane povećava rizik od toga da se website zarazi nekim problemom koji hakeri mogu iskoristiti ukoliko pluginovi nisu ažurni.

Zato pregledajte vašem sajtu, pogledajte koji od plugina se koristi to jest na kom piše da je aktivan a na kom piše da je isključen i one plugine koji su isključeni možete slobodno obrisati. Da bi ste obrisali plugin treba samo da kliknete na link obrisi koji se nalazi na panelu vašeg WordPress sajta.

Održavanje WordPress sajta makar ono tehničko nije komplikovano ali iz nekog razloga mnogi vlasnici web sajtova to izbegavaju da rade samim tim i njihovi sajtovi postaju natrpani svim i svačim.

Hakeri ili razne vrste prevaranata koriste takve sajtove da bi slali lažne mejlove varali ljude na ovakve ili onakve način i zbog toga je potrebno ako imate sajt u wordpressu da vodite računa i da održavate vaš sajt ispravnim. Samo održavanje sajtova nije mnogo komplikovano ukoliko nemate neke velike želje i potrebe za promenom tema i ostalih funkcionalnosti na web sajtu ali zato ukoliko želite da se website održava redovno i ažurno da imate povećanu korist od vašeg veb sajta onda je potrebno da angažujete profesionalnu agenciju za održavanje web sajtova.

Samo profesionalna agencija koja se bavi održavanjem web sajtova će omogućiti da vaš web sajt bude savršeno ispravan i da vam donosi veću zaradu u vašem poslu.

Web sajtovi koji se ne održavaju vremenom propadaju pa bez obzira koliko oni bili dobro urađeni u početku gube svoju poziciju na pretraživačima i zarada putem web sajta opada. Da to ne bi bio slučaj kod vas potrebno je da održavate vas websajt ispravnim a takođe korisno je i dodati po neku novu stvar, po neku korisnu informaciju na sajt kako bi sajt bio koristan klijentima, posetiocima i svima onima koje zanima nešto iz oblasti kojem se vaš sajt bavi.