Get ready for the success…

Email: hello@example.com

Kreiranje sadržaja za sajt – Pisci tekstova

Nakon što ste završili sa krekom sveukupnog dizajna za vašu web stranicu, morat ćete ga naseliti sa sadržajem.

Dizajn radi (u okviru odjela direktno iznad), u osnovi daje vašem web lokaciji sveukupni okvir.

Okvir može uključivati mjesto gdje se nalazi traka menija i kako radi, gdje se nalazi logo koji se smješta, kako izgleda izgled na vrhu vaše kućne stranice, kako vaš Bočnu traku čini i funkcionira, kako vaše informacije treba biti predstavljene širom vaše web lokacije Itd.

Tako da dizajn radi u osnovi stvara konture ili skelet vaših web stranica.

Nakon što se okvir kreira, sada ga morate naseliti svojim vlastitim sadržajem.

Na primjer, morat ćete postaviti pozadinski dizajn za vaše stranice, slati slike zaglavlja, kreirati prilagođene grafike za vašu oblast sadržaja, umetnuti tekst u opis stavki, umetnite vaš logo da žigošete svoj posao, itd.

To su sve dijelovi procesa stvaranja sadržaja–tako da vaši posjetioci mogu razumjeti vaš posao, vidjeti koje proizvode imate, pročitati blog, tako dalje i tako dalje.

Ako se razmećete na prilagođeno dizajniranu web stranicu, vaš dizajner može uključiti stvaranje i populaciju sadržaja za vas.

Ali, šta ako nemam desetine hiljada da potrošim na korisnički sajt, ali nemam vremena da stvorim sadržaj za moju veb stranicu?

Jedna opcija je da se kupi prednapravljeni obrazac na $35 – $200. Onda zaposli dizajnera da kreira svoj sadržaj web lokacije za tebe.

Ovo je dobra opcija da sačuvate novac i vrijeme, ali još uvijek imate dizajnersku pomoć da kreirate sadržaj, grafiku i brendiranje vaše web stranice.

Držite na umu da će dizajn vaše web lokacije i dalje biti ograničen dizajnom web stranice koju ste odabrali (kao da to nije istinski prilagođeni dizajn).

Dizajneri mogu naplaćujem kreiranje sadržaja do sata ili po projektu:

$50 – $80/h
$250 – $500 minimalno punjenje po projektu. Ovo može uključivati najmanje 3 stranice, a dodatne stranice će biti malo jeftinije.
Logo i dizajn brendinga će biti oko $100 – $1500 zavisno od opsega dizajna koji vam je potreban.
Možda želite i budžet za tekuće troškove održavanja. To je obično oko $100 – $500 godišnje ako ne napravite nikakve velike izmene na vašem dizajnu web stranice.