Get ready for the success…

Email: hello@example.com

VPS hosting Srbija – Da li se isplati

Kratak odgovor je – najverovatnije ne. Cene VPS servera u Srbiji su previsoke i bolje je uzeti VPS server u Nemačkoj.

Contabo je nemački veb host koji nudi kvalitetne VPS i namenske servere od 2003. Počevši od samo jednog servera, kompanija je porasla dovoljno da danas ima više od 10.000 servera. Contabo je skraćeni oblik Content Across Borders. Domaćin je uspešno proširio svoje prisustvo širom sveta sa preko 100.000 korisnika u više od 180 zemalja. Ima 8 data centara od kojih su 4 raspoređena širom Nemačke, 3 u Americi i 1 u Aziji. Pored toga, prisustvo redundantnog napajanja obezbeđuje da vaš server uvek radi.

Zašto je Contabo tako jeftin?

Contabo VPS hosting

Contabo ima širok spektar moćnih funkcija uključujući automatsku instalaciju operativnih sistema, kontrolne table, DDoS zaštitu, nadogradnju jednim klikom i još mnogo toga. U ponudi je virtuelni privatni server (VPS) za samo 6 dolara mesečno, dok je virtuelni namenski server (VDS) dostupan po osnovnoj ceni od samo 50 dolara mesečno. Dakle, glavno pitanje je sa toliko moćnih funkcija u ponudi, kako Contabo uspeva da obezbedi jeftine planove?

– Izbor hardvera

Izbor hardvera igra važnu ulogu u odlučivanju o konačnoj ceni hosting rešenja. Contabo pažljivo bira svoj hardver gledajući na njegove performanse, energetsku efikasnost i cenu kupovine. Hosting ispituje performanse procesora po dolaru da bi dobio najbolju dostupnu ponudu. Pomaže Contabo-u da smanji svoje prvobitne troškove. Pored toga, on određuje performanse CPU-a po vatu kako bi pravilno procenio energetsku efikasnost i smanjio troškove održavanja. Na kraju, Contabo obezbeđuje da proveri izdržljivost svake hardverske komponente koju kupi. Obezbeđivanje dugotrajnog hardvera pomaže da izbegne troškove zamene servera na duže vreme. Gore navedeni faktori zajedno pomažu Contabu da smanji i kapitalne i operativne troškove, omogućavajući mu da ponudi niske cene svim svojim klijentima.

– Obim operacija i standardizacija

Sa više od 10.000 servera na 8 različitih lokacija, Contabo radi u velikom obimu. To donosi ekonomiju obima gde može da zahteva bolje cene prilikom kupovine svojih hardverskih komponenti. Dakle, čak i kada se nadogradi na novi hardver na svim svojim lokacijama, i dalje ćete naći njegove cene jeftine!

Pored obima poslovanja, Contabo je standardizovao svoje hardverske komponente na svim svojim lokacijama širom sveta za razliku od mnogih svojih konkurenata. Ova potpuno ujedinjena hardverska platforma u svim svojim centrima podataka širom sveta dodatno jača svoju poziciju pri kupovini novih hardverskih komponenti i na taj način omogućava bolju pregovaračku moć. Contabo prenosi ove popuste na kupovinu svim svojim klijentima u obliku jeftinih cena hostinga.

– Odlično upravljanje i optimizacija

Contabo koristi ekskluzivne skripte za optimizaciju koje izuzetno dobro upravljaju opterećenjem na svojim serverima. Omogućava domaćinu da ponudi odlične, stabilne performanse svim svojim klijentima. Pored toga, Contabo štedi vreme svojom briljantno optimizovanom logistikom i zadacima upravljanja skladištem i na taj način koristi ušteđene radne sate u drugim produktivnim aktivnostima. Ove uštede doprinose poboljšanju performansi hosta i značajnom smanjenju njegovih troškova rada. Sve ove uštede od Contabo odličnih veština upravljanja i optimizacije prenose se na svoje klijente u obliku niskih cena hostinga. Bez nepotrebnih troškova Nemci su poznati po svojoj kulturi trošenja jer razumno troše svoj novac. Contabo, budući da je Nemačka firma, ne uključuje nepotrebno luksuzne troškove poput skupih službenih automobila ili vrhunskih kancelarijskih lokacija. Čak i visokorangirani službenici poput generalnog direktora kompanije dele prostoriju sa više zaposlenih kako bi troškovi bili niski. Sav ovaj novac ušteđen i od kapitalnih investicija i od stalnih troškova pomaže Contabo-u da zadrži svoje cene tako niskim, a da ipak ostane profitabilan.

Dodatni aspekti koji omogućavaju da Contabo ostane jeftin

1. Odsustvo korisničke podrške 24/7

Contabo nudi korisničku podršku samo putem e-pošte i telefona. Nećete moći da dobijete podršku za ćaskanje uživo za usluge koje kupujete od Contabo-a. Iako je tim za podršku dostupan 365 dana u godini da vam pomogne, dnevno vreme podrške je ograničeno. Možete stupiti u kontakt sa Contabo službom za podršku između 8:00 i 23:00 po nemačkom lokalnom vremenu.

2. Korišćenje tehnologija virtuelizacije otvorenog koda

Contabo je koristio tehnologije otvorenog koda za svoje ponude zasnovane na virtuelizaciji. Koristi KVM i Proxmox za virtuelizaciju svojih servera, a oba su besplatna za korišćenje pošto su otvorenog koda. Ova odluka ovlašćuje Contabo da zadrži niske troškove i ponudi jeftina rešenja za hosting.

3. Svi serveri su unmanaged

Contabo ne nudi upravljanje serverima sa svojim planovima i drži niske cene. Upravljani server dolazi kao dodatak za koji se naplaćuje dodatni mesečni iznos. Omogućava da uštedi novac koji će otići i upravljanju serverom i na taj način nudi jeftine planove.

4. Nema rezervnog prostora

Contabo ne nudi rezervni prostor sa svojim planovima, ali se može kupiti zasebno. Takav dodatni prostor za rezervne kopije dostupan je preko protokola za prenos datoteka (FTP) i veoma je skup. Stoga, ušteda korišćenja svojih rezervnih servera omogućava Contabo-u da ponudi jeftina hosting rešenja bez ikakvog rezervnog prostora.

Contabo ima mnogo atraktivnih hosting paketa dostupnih po veoma jeftinim cenama. Oni su dizajnirani da efikasno zadovolje potrebe hostinga malih, srednjih i velikih veb lokacija. Kompanija je uspela da zadrži niske cene zbog nekih posebnih napora koje je uložila. Ovi napori ne utiču na kvalitet usluga koje pruža Contabo jer konstantno pruža odlične performanse svim svojim klijentima. Možete iskoristiti Contabo jeftine hosting planove i iskoristiti punu snagu virtuelizacije za svoj sledeći onlajn poduhvat. Uz dostupnost različitih planova, lako možete nadograditi na veći plan kako vaša veb lokacija raste.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *