Get ready for the success…

Email: hello@example.com

​Kako možete postavljanjem oglasa na besplatnim sajtovima da unapredite poslovanje

Na internetu se nalazi veliki broj sajtova koji nude besplatno oglašavanje na svojim stranicama. Oglasnih sajtova u Srbiji i na srpskom jeziku ima najmanje 30 i to računajući samo one koji su specijalizovani samo za oglase. 

Ako bi ste malo više istraživali na Google pretrazi, velika je verovatnoća da bi ste pronašli još oglasnih sajtova. Osim sajtova kojima je glavni cilj oglašavanje mnogi sajtovi kao što su portali određenih gradova ili sajtovi neke druge namene imaju sekciju za objavljivanje malih besplatnih oglasa. Oglašavanje putem besplatnih oglasnih sajtova je najjeftiniji vid oglašavanja za sve koji nemaju dovoljno novčanih sredstava da se upuste u izradu sajta i obavljaju ostale stvari koje su potrebne. 

Preko postavljanja oglasa putem besplatnih sajtova za oglašavanje mogu u velikoj meri pomoći sebi i svom poslu.

Da bi ste postavili oglase na besplatnim oglasima treba da napravite spisak svih sajtova koji nude besplatno oglašavanje u Srbiji. Za to možete uzeti jedan papir i olovku ili ako vam je draže možete otvoriti jedan Word dokument i napraviti popis svih sajtova na kojima postoji mogućnost postavljanje besplatnih oglasa. Sledeće je potrebno da imate jednu email adresu i na svakom od tih sajtova  napraviti nalog, znači registrovati se i nakon toga stičete pravo postavljati oglase. Da ne bi ste pamtili šifre od naloga za oglasne sajtove zapišite kako ih kasnije ne bi ste zaboravili. 
Pripremite 4-5 slika onoga što želite da reklamirate smanjite veličinu na ispod 1MB tako da ne budu mnogo velike jer oglasni sajtovi ograničavaju veličinu slika koje se mogu postaviti na njihov server. Da ne biste kucali više puta isti oglas, u jednom Word dokumentu napišite tekst vašeg oglasa koju suštini ne bi trebao da sadrži previše reči jer sajtovi imaju ograničen broj reči po oglasu. Najčešće je to negde do 400 500 karaktera, negde i više ali nek vam ovo bude neki orjentir. Kod sastavljanja oglasa budite jasni, precizni šta nudite i koje su pogodnosti i najbitnije napišite dobar naslov vašeg oglasa jer će dobar naslov privući ljude da kliknu na Vaš oglas i posle Vas kontaktiraju. 
Nakon što ste pripremili materijal, čekajte trenutak kad imate najviše slobodnog vremena, sedite za svoj računar jer se sa kompjutera mnogo lakše postavljaju oglasi nego putem telefona i jedan po jedan oglas postavljajte na sve sajtove na kojima ste otvorili nalog. U roku od sat – dva zavisno od brzine kojom dodajete oglase, imaćete postavljene oglase na svim sajtovima treći korak je da napravite naloge na stranim sajtovima na kojima se nudi besplatno oglašavanje. 
Osim domaćih sajtova postoji veliki broj stranih sajtova koji nude postavljanje besplatnih oglasa a od tematike kojom se bavite zavisi i sajt koji ćete odabrati. Mnogi od tih stranih sajtova imaju sekciju za Srbiju pa možete postavljati oglase na srpskom. Naravno najbolje je za oglase stavljati privremeni broj telefona, koji nije vaš glavni broj a takođe napravite naloge i na Viberu ili na WhatsAppu kako bi klijenti ili zainteresovani iz drugih zemalja mogli da vas kontaktiraju. Naravno napraviti jednu posebnu e-mail adresu kako ne bi ste svoje lične podatke otkrivali velikom broju ljudi koji su na internetu. Pravi efekti postavljanja besplatnih oglasa na web sajtove biće vidljivi nakon mesec dana i tu bi ste već trebali imati koristi bio da se radi o prodaji proizvoda ili pružanju usluga.
Kako web sajtovi koji nude besplatno oglašavanje imaju ograničen period stajanja oglasa to je potrebno da na svakih mesec ili mesec i po dana proverite da li vaš oglas koji ste postavili treba da bude obnovljen novim ili da izbrišete oglas i da postavite novi oglas zavisno od sajta.