Get ready for the success…

Email: hello@example.com

Emisija o znanosti EXPLORA Radio Pule sa Koradom Korlevićem

Explora podcast

Od nedavno se Explora može pratiti i u video formatu a emisije možete gledati na zvaničnom Youtube kanalu 

  • Najnovije emisije – podcast Explore možete pronaći na službenim stranicama Hrvatskog radija u dijelu slušaonica https://radio.hrt.hr/slusaonica/explora
  • Portal Znanost je također mjesto gde možete pronaći najnovije emisije – https://znanost.com.hr/explora
  • Oni koji preferiraju RSS, mogu emisije Explora učitati putem RSS feed-a https://feed.hrt.hr/podcast/explora.xml a prednost je što se link na kome se nalazi RSS feed veoma rijetko menja pa ćete tako uvijek na istom mjestu pronaći vašu omiljenu emisiju.
  • Najnoviju Exploru možete pronaći i na HRTi kome možete pristupiti bilo putem browsera na https://hrti.hrt.hr/ ili mobilne aplikacije.

Emisiju o znanosti Explora osmislio je Budimir Žižović, legendarni glas Radio Pule.

Korado Korlević u Explori odgovora na brojna pitanja i zagonetke svijeta oko nas. Zanimljive i kontroverzne teme, znanstvene novosti, povijesne zagonetke i trendovi razvoja tehnologije. Urednik i voditelj Elvis Mileta.

Emisija se emitira uživo od 2004. svakog utorka na Radio Puli. Slušaoci postavljaju pitanja bilo putem mejla ili telefonom na koja Korado Korlević daje odgovore. U ovoj emisiji, možete saznati najzanimlivije stvari iz sveta nauke, saznati odgovore na zanimljiva pitanja koja koja vam možda nikad nisu pala na pamet i najvažnije od svega, Explora će vas potaknuti na razmišljanje i pronalaženje rešenja za razne stvari.

Emisija Explora ima veliku obrazovnu vrijednost.

Arhiva emisija Explora

Iako se emisija emituje od 2004. godine, u arhivi nisu dostupne sve emisije. Ipak, zahvaljujući forumašu DraženG koji je samostalno pravio arhivu Explore i ljudima sa Radio Pule, postavljene su emisije od 2009. godine koje se mogu pronaći na stranicama Pametni Radio dok se na stranicama Hrvatskog radija nalazi u delu slušaonica nalazi arhiva emisija Explora emitovanih u poslednjih godinu dana.

Trenutno se emisije starije od godinu dana brišu sa servera HRT-a (tako da se postavljanjem najnovije emisije automatski briše najstarija) što je šteta imajući u vidu dostupnost jeftinih pa čak i besplatnih servisa za skladištenje fajlova. Kad bi postojale sve emisije Explore od 2004 do danas, ne bi zauzimale više od 20GB.


Ako imate mogućnosti, podržite rad portala znano.st (5$). Takođe možete preneti nekom privredniku koga poznajete da može pomoći rad Astronomskog društva Višnjan. Takođe, netko ko je dovoljno stručan, može im se javiti da pomogne organizovanju predavanja u školama koje se organizuju u Višnjanu.

Ostale korisne stranice

YouTube tema https://www.youtube.com/results?search_query=korado+korlevic

Facebook stranica https://www.facebook.com/Korado.Korlevic/

https://www.zvjezdarnica.com/astroforum/

https://znanost.com.hr/explora