Get ready for the success…

Email: hello@example.com

Evo kako da dobijete izradu sajta besplatno

​U današnje vreme, za razliku od prethodnih godina, možete veoma lako napraviti svoj sajt u potpunosti besplatno. Jedino što možemo reći, ako tražite izradu sajta besplatno, je da morate sajt napraviti sami jer vam niko neće napraviti besplatan sajt ako nema neke koristi od toga ili ako Vam nije prijatelj ili rođak. Jedina varijanta da dobijete izradu sajta besplatno je da vam neko napravi sajt besplatno pod uslovom da ćete plaćati mesečno održavanje sajta jednu ili dve godine zavisno od toga kako se dogovorite, isto kao kad uzimate telefon kod nekog operatera.

Izrada sajta besplatno
Samostalno napravite sajt

Na ovaj način možete dobiti besplatnu izradu sajta ali ako hoćete da samostalno napravite sajt i ako želite proći dosta jeftino, možete beskonačno smanjivati troškove za tehničko funkcionisanje sajta. Na primer, za sajt Vam trebaju 2 stvari – to je domen ili registrovano ime sajta i hosting – mesto na kom se fajlovi sajta nalaze. Samo registracija domena kod nas se kreće nekih 1600 dinara za com domen dok se taj isti domen preko firme Namesilo može naručiti po ceni od 9 dolara (900 din).

Što se tiče hostinga za sajt, hosting možete platiti 700 din godišnje i to putem MTS Hostinga Telekoma Srbije. Zatim tu je i kompanija OVH i njihov paket start10m koji svakom ko preko njih registruje domen omogućuje besplatan hosting sajta, jedino je prostor za sajt ograničen na 10 mb ali to se u kombinaciji sa drugim besplatnih servisima za hosting slika i videa može tako dobro iskoristiti da zbilja niko ne bi ni pomislio da Vam se sajt nalazi na hostingu te veličine. Veoma važno u poslednje vreme, internet kompanije, predvođene Google-om insistiraju na tome da svaki sajt poseduje SSL sertifikat. I dalje ima hosting kompanija koje izdavanje SSL sertifikata naplaćuju dodatno na cenu usluge ali ako registrujete domen preko OVH kompanije, dobićete besplatan hosting paket od 10 mb i besplatan SSL sertifikat. Ako hoćete stvarno baš jeftino da prođete, možete za sajt uzet domen .ovh koji košta samo 2,40 eura. Domen .ovh se sasvim dobro rangira na Google tako da Vaš sajt neće imati problema sa pozicijom. Tako za 260 dinara godišnje možete imati i domen i hosting po toliko niskoj ceni tj. skoro besplatno.

Još jedna mogućnost za besplatan sajt je da zakupite domen preko Googla i da napravite besplatan blog na bloggeru koji će se nalaziti na domenu koji ste registrovali.

Dakle, da li se isplati štedeti na izradi sajta i napraviti sajt besplatno? Da, ako Vaš posao ne zavisi u velikoj meri od sajta. U svim drugim slučajevima, izrada sajta besplatno u paketu sa održavanjem sajta donosi mnogo veću zaradu i dugoročnu korist za posao kojim se bavite.