Get ready for the success…

Email: hello@example.com

Kako da imate odličan sajt za samo 1000 dinara godisnje

​Kako da za samo 1000 dinara godišnje imate svoj sajt za preduzeće. Verovatno vam je od ranije poznato da sajt možete napraviti Veoma jeftino i to mnogo jeftinije nego što bilo koje firme koje se bave izradom sajta nude a to je izrada sajta u obliku bloga koristeći servis Blogger koji vam omogućuje besplatno hostovanje vašeg sadržaja. Ono što možda niste znali to je da možete napraviti besplatno blog na adresi imevasefirme.com ili imeproizvoda.com. 

Osim toga adresa vašeg bloga tj. sajta za firmu može biti i domen koji vi zakupite tako da može da glasi kao ime vaše firme što donosi prednost u poslovnom svetu. Jedna od opcija koja vam stoji na raspolaganju ukoliko ne želite da plaćate troškove za godišnji Hosting koji u Srbiji iznose od 2000 dinara godišnje pa naviše, možete izabrati sledeće rešenje. Izradom sajta na platformi bloger na neki način ste ograničeni onime što vam kompanija Google nudi kada koristite ovu platformu a to znači da početna stranica ne može biti klasična statička stranica nego lista poslednjih vesti to jest objava koje ste dodali na sajt. Ovo nekome ne smeta ali za one koji ne bi želeli ovakvu varijantu postoji način da za 10-ak evra godišnje imate dizajn sajta koji Vam se sviđa, kakav Vama odgovara. 


Rešenje dolazi putem kompanije OVH koja se nalazi u Francuskoj a širom sveta nudi različite usluge hostinga i drugih stvari u vezi interneta i telefonije. Jedna od pogodnosti koju ova kompanija nudi je ta što omogućuje korisnicima koji registruju domen preko njihovog sajta da besplatno aktiviraju paket od 10 megabajta za hosting. Jasno je da 10 mb za nije mnogo ali se u kombinaciji sa drugim besplatnim servisima može veoma jednostavno postaviti dobra web prezentacija. 

Na taj način slike i drugi sadržaj kao što je video postavljate na razne besplatne servise a krajnji korisnik koji dođe na vaš sajt ne primećuje nikakvu razliku. Besplatan Hosting koji kompanija OVH nudi za sve koji registruju domen preko , njihove firme ima pozitivan ssl certifikat što je u poslednje vreme veoma bitno kako bi vaš sajt bio siguran a Google Chrome ne bi izbacivao upozorenje o nebezbednosti veze na vašem sajtu. Uz paket 10m besplatno dobijate i jednu email adresu na primer kontakt@imefirme.com što je jako dobra stvar.
Dakle ako hoćete da imate izuzetno niske troškove i treba Vam manji sajt, možete napraviti dobar posao izborom kompanije OVH za registraciju domena za Vaš sajt. Na takvom domenu može se postaviti statički ili dinamički sajt prilagođen veličini hostinga ali se naravno ne može postaviti neki besplatni sistem za održavanje sajtova kao što je WordPress koji osim što zauzima više prostora zahteva i postojanje mysql baze podataka.
Na ovom hostingu možete imati dinamički sajt koji funkcioniše na osnovu sqlite baze tako da krajnji korisnik neće primetiti gotovo nikakvu razliku a vi ćete moći da samostalno upravljate izmenama sadržaja na vašem sajtu dakle ako želite ovakvu opciju možete se javiti.