Mesečno održavanja sajta i korist za Vaš posao

Održavanje sajta je skup poslova kojima je zajednički cilj održavanje i unapređivanje kvaliteta Vaše web prezentacije. Ukoliko se nakon izrade sajt ne održava a to znači ukoliko se na njemu ne dodaju nove stvari, menjaju informacije koje više nisu aktuelne i sajt prilagođava novim trendovima koji vladaju u internet svetu, vremenom sajt postane zastareo, manje koristan posetiocima i manje privlačan ciljnoj grupi korisnika a  pozicija sajta u pretrazi opada. Da se to ne bi dogodilo na web sajtu, u zavisnosti od vrste posla treba raditi više ili manje ali najmanje toliko da sajt bude uvek ažuriran tačnim informacijama i u skladu sa trenutnim trendovima.

Potpuno je realno da vlasnik sajta, čak i ukoliko nema nekih posebnih znanja oko izrade web prezentacija, može u dobroj meri samostalno obavljati poslove održavanja sajta i ažuriranja sajta novim i korisnim informacijama. Veliki deo održavanja sajta je upravo pisanje i postavljanje korisnih tekstova na sajt kao i fotografija ugradnja video materijala pretežno sa nekog od popularnih servisa kao što je YouTube i dodavanje proizvoda usluga ili cenovnika na sajt. Iz tog razloga mnogi vlasnici sajtova samostalno održavaju svoj sajt i to mogu da rade veoma uspešno. Ono što najčešće vlasnici sajtova ne umeju da urade je SEO optimizacija sajta i tehničko održavanje sajta koje obuhvata prepravljanje delova sajta, zamenu koda koji više nije u funkciji, raznim nepohodnim promenama i iz tog razloga se angažuju profesionalne osobe koje vode računa o svim tehničkim detaljima kako bi sajt nastavio sa uspešnim funkcionisanjem i ostvarivao svoju prvobinu namenu – povećanje prodaje roba i usluga putem sajta.

Veoma bitna stvar kod svakog sajta je brzina rada samog sajta, a ona najviše zavisi od brzine servera na kom je hostovan sajt, kao i od optimizovanosti saita. Brzina kojom se fajlovi kao što su slike i statički elementi učitavanju je veoma bitna oko 80% poseta na sajt dolazi sa mobilnih telefona i to dobrim delom putem mobilnog interneta. Kako brzina mobilnog interneta varira od lokacije do lokacije, samo izuzetno dobro optimizovan sajt će se učitati brzo čak i ako se posetilac sajta nalazi u području gde je mobilni internet spor. Dobro održavanje sajta podrazumeva prilagođavanje veličine fajlova i druga podešavanja za što brže učitavanje web stranice. 

Cilj je da se sajt brzo učita i pruži potrebne informacije na privlačan i zanimljiv način koji će posetioca sajta podstaknuti  da postane korisnik Vaših usluga ili naruči neki proizvod koji se nudi putem sajta.

Korisnost naše ponude za održavanje sajta nije bavljenje stvarima koje vlasnici web sajtova ne bi znali sami da rade već naprotiv naš cilj je da se naši klijenti bave sopstvenim i razvijaju svoj biznis u kom po utrošenom satu ostvaruju veću zaradu. Fokusirati se na svoj posao i ne trošiti vreme na razmišljanje šta treba uraditi na sajtu u ovom ili onom slučaju, neminovno vodi većoj zaradi. Koristi od održavanja sajta su vidljive ubrzo nakon početka održavanja sajta i zarada se uvećava iz razloga što dobijate sve više klijenata i ostvarujete veću prodaju robe na svom sajtu. Naknada za održavanje sajta koja u većini slučajeva ne prelazi 20€ mesečno je samo investicija koja se ubrzo isplati kroz povećanje zarade kojim god poslom da se bavite.