Get ready for the success…

Email: hello@example.com

Šta je bolje: Izrada sajta u Worpdressu ili statički HTML sajt?

Ako ste prilikom izrade sajta, pročitali da je bolje da imate sajt urađen u wordpressu jer ste čuli da je WordPress veoma jednostavan sistem za ažuriranje sajtova onda morate obratiti pažnju na činjenucu da sajt koji je napravljen u WordPress-u mora biti redovno ažuriran najnovijom verzijom WordPress-a. Ukoliko to ne bi ste redovno radili sajt bi zbog zastarelosti softvera posao laka meta hakera a kojima je cilj da ostvare novčanu korist na osnovu vašeg sajta. E sad ako se pitate kakve ima veze vaš sajt sa zaradom, kad on nema mogućnost plaćanja platnim karticama niti prodajete nešto direktno preko sajta, reći ćemo da hakeri koriste poziciju vašeg sajta na Google kako bi u njega ubacili stranice koje preusmeravaju vaše eventualne klijente na lažne web sajtove reklamnog i zlonamernog sadržaja

Čini se da gotovo nema sajta koji ne može biti meta napada hakera ali redovnim ažuriranjem WordPress softvera smanjuje se ta mogućnost da vaš sajt postane meta napada iz prostog razloga što hakeri nemaju vremena da provaljuju u vaš sajt kad za to vreme mogu uspešno napasti nekoliko sajtova sa starim verzijama WordPressa.

Ažuriranje WordPress sistema je veoma jednostavno jer sve što treba da uradite je da se jednom mesečno, dakle, samo jednom u toku meseca ulogujete na vaše korisničke stranice i ukoliko se tamo nalazi dugme na kome piše ažurirajte WordPress, potrebno je da kliknete na to dugme i sačekate par sekundi koliko je potrebno da softver automatski bude preuzet i vaš sajt bude ažuriran u novom verzijom WordPress-a

Osim WordPress-a potrebno je redovno ažurirati i dodatke koji su instalirani na vaš sajt pa čak i one koje ne koristite, to jest nisu aktivni (ili ih izbrišite). Iz tog razloga je prilikom izrade sajta u wordpressu potrebno je instalirati samo neophodne dodatke kako bi se kasnije tokom održavanja WordPress sajta pojednostavio proces ažuriranja softvera.

Kad već imate sajt u wordpressu onda ne postoji razlog da ne iskoristite pun potencijal Wordpresa. Osim toga što je veoma jednostavan za održavanje WordPress je veoma dobar za optimizaciju sajta za pretraživače pa ukoliko redovno objavljujete nove tekstove na sajtu, dakle, ukoliko dodajete nove objave vaš sajt će imati sve veći broj poseta od koji će naravno velik deo biti vaše budući klijenti.

Dodavanje novih objava nije ni malo komplikovana stvar, mada, ukoliko ne koristite često kompjuter, možda vam može delovati kao gubljenje vremena na dodavanje objava i vesti na vaš sajt. WordPress ima aplikaciju koju instalirate na vaš telefon i koja je veoma jednostavna tako da možete dok čekate, sedite ili jednostavno se odmarate od posla, kucati tekst koji ima veze sa vašim poslom koji radite, razne savete ili novosti koje će sigurno pročiati oni koje zanima ono što prodajete ili nudite. Što više korisnih i zanimljivih tekstova imate na vašem sajtu to će vaš sajt biti relevantniji za ključne reči koje se odnose na vašu firmu pa će sajt biti na boljim pozicijama u pretraživačima.

Kad pišete objavu onda unutar svakog teksta dodajte i dve-tri reči o tome da vi nudite određeno uslugu ili prodajete neki proizvod i linkujte te ključne reči ka određenoj stranici koja detaljnije opisuje proizvode koje prodajete. To je korisno kako za posetioce tako i za pretraživače koji će bolje rangirati vaše stranice.

Dakle WordPress je dobar sistem putem koga ćete lako upravljati svojim sajtom ali samo ukoliko redovno održavate vaš sajt ažurnim. WordPress je izuzetno dobar sistem i predlog je da ga koristite redovno i time doprinesete poboljšanju svog poslovanja. Ukoliko pak smatrate da nema potrebe da koristite WordPress, onda prilikom naručivanja sajta naglasite da želite statički HTML sajt za koji sigurno nemate potrebe da vodite računa o održavanju.